توصیه دامپزشکی طرقبه شاندیز به شهروندان در خصوص خرید گوشت قرمز سالم و بهداشتی
دکتر قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، در خصوص خرید گوشت قرمز سالم نکاتی را برای شهروندان عنوان کرد.
![](/thumbnail/550-375_100/uploads/23/2023/Sep/25/download (4)_crop.jpg)
وی گفت گوشت قرمز به گوشت حاصل از کشتار گوسفند، گاو و شتر گفته می شود که باید دارای خصوصیات ذیل باشد:
رنگ گوشت طبیعی صورتی یا قرمز روشن می باشد و رنگ غیر طبیعی مانند رنگهای قرمز تیره یا قهوه ای نشان دهنده ی عدم سلامت گوشت به دلیل بیمار بودن، ذبح نادرست یا نگهداری نامناسب گوشت می باشد.
بافت گوشت باید سفت و دارای قوام خاصی بوده و نباید نرم و لزج باشد و سطح گوشت مرطوب یا خشک و چروکیده نباشد.
گوشت قرمز نباید بوی غیر طبیعی ترشیدگی یا بوی تعفن و زننده داشته باشد.
چربی متصل به گوشت باید سفت و سفید یا متمایل به سفید و بدون هرگونه بو، قوام و رنگ غیر طبیعی باشد.
وی به شهروندان توصیه کرد: از خریداری و مصرف گوشت دام هایی که به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه کشتار شده اند به طور جدی خودداری کنند.
قدرتی همچنین افزود: نگهداری گوشت نیز در واحد عرضه، امر بسیار مهمی است و نباید گوشت خارج از یخچال و یا بیرون از مغازه آویزان باشد و بایستی درون یخچال و در دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود.
وی در خصوص مدت زمان نگهداری گوشت قرمز گفت: تاریخ انقضای گوشت تازه گاو و گوساله حداکثر 5 روز و گوشت گوسفند 3 روز می باشد و گوشت منجمد نیز در دمای منفی 18 درجه سانتی گراد به مدت یک سال عمر ماندگاری خواهد داشت.