هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری آنگارا
شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری آنگارا (سندرم هپاتیت – هیدروپریکاردیوم) به مرغداران هشدار داد.
![](/thumbnail/550-375_100/uploads/23/2024/Dec/14/آنگارا_crop.png)
دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، در این خصوص بیان نمود: عامل بیماری آنگارا آدنوویروس بوده که از راه عمودی انتقال پیدا می کند. این سندرم معمولا در جوجه های گوشتی سن ۸-۹ روز بروز می نماید که سن و حساسیت ژنتیکی پرندگان در بروز این بیماری نقش مهمی دارد.
وی، در ادامه افزود: بیماری آنگارا فاقد نشانه بالینی اختصاصی است و نشانه های عمومی مثل کاهش مصرف دان،کسالت، پرهای پف کرده و تلفات در این بیماری دیده می شود. تجمع مایع شفاف کاهی رنگ در کیسه پریکارد قلب، ادم ریوی، کبد رنگ پریده و متورم و کلیه های بزرگ و متورم، خون ریزی های پتشی و نواحی چندگانه نکروز کانونی در قلب و کبد در کالبد گشایی لاشه ها مشاهده می گردد که ویژگی پاتوگونومیک آن تجمع حدود 20-5 میلی لیتر مایع شفاف کاهی رنگ ژله مانند در کیسه پریکارد قلب می باشد.
قدرتی، در پایان بر اجرای کامل اصول بهداشتی و قرنطینه ای در پاکسازی، شست وشو و ضدعفونی مرغداری، تهیه جوجه ی سالم از مزارع مرغ مادر واکسینه، تهیه دان آماده از کارخانجات دارای پروانه بهداشتی معتبر، واکسیناسیون گله های مرغ مادر و تخمگذار، دفن بهداشتی کود و بستر آلوده بر اساس دستورالعمل ابلاغی، گزارش سریع هر گونه تلفات غیر عادی به شبکه دامپزشکی، تاکید نمود.