توصیه های بهداشتی دامپزشکی تربت حیدریه در مورد خرید و نگهداری تخم مرغ
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی تربت حیدریه؛ با توجه به مصرف بالای تخم مرغ به عنوان یک پروتئین ارزشمند حیوانی و با ارزش غذایی بالا، توجه به توصیه های بهداشتی دامپزشکی می تواند ضامن سلامت عمومی جامعه باشد.

دکتر سیدین رئیس شبکه دامپزشکی تربت حیدریه گفت؛ اقدامات آموزشی و بهداشتی دامپزشکی و افزایش سطح آگاهی شهروندان در خصوص تشخیص فرآورده های خام دامی سالم، با کیفیت و بهداشتی دردستور کار دامپزشکی شهرستان بوده و توسط کارشناسان شبکه در حال اجرا است.
وی افزود شهروندان به توصیه های بهداشتی دامپزشکی در خصوص تهیه تخم مرغ سالم و بهداشتی عمل نمایند:
• پوسته آن بدون ترک ، تمیز و عاری از هر گونه آلودگی است.
• محتویات تخم مرغ فاقد بوی تعفن و علائم فساد است.
• در بسته بندی های دارای مشخصات کامل و در یخچال نگهداری و عرضه می شود.
• دارای اتاقک هوایی کوچک می باشد.
• سفیده غلیظ و رقیق کاملا از یکدیگر قابل تفکیک میباشد.
• زرده کاملا گرد ، کروی و در مرکز تخم مرغ قرار دارد.
• سفیده دارای ظاهری ابری و غیر شفاف است .
در زمان خرید تخم مرغ به چه نکاتی باید توجه کنیم :
• تخم مرغ های بسته بندی شده مجاز خریداری شود.
• تخم مرغ مصرفی را از فروشگاههایی که تخم مرغ ها را در یخچال نگهداری می نمایند خریداری کنید.
• هرگز تخم مرغ های شکسته، ترکدار و آلوده را خریداری نکنید.
در نگهداری تخم مرغ به چه نکاتی باید توجه کرد :
• بلافاصله پس از خرید تخم مرغ، آن را به یخچال منتقل کنید.
• تخم مرغ را باید در طبقات یخچال و در بسته های مخصوص خودشان نگهداری نمود زیرا درب یخچال محل مناسبی جهت نگهداری تخم مرغ ها نیست و دارای نوسانات دمایی زیادی است.
• تخم مرغ ها را برای نگهداری شستشو نکنید زیرا آلودگی پوسته به داخل آن راه می یابد ولی شستشو در زمان مصرف بلامانع است.
• گرمای بیش از حد باعث تسریع کاهش کیفیت تخم مرغ به دلیل مخلوط شدن زرده و سفیده می گردد.
• نگهداری تخم مرغ به مدت یک روز در دمای اتاق معادل با نگهداری آن به مدت یک هفته در یخچال است.
• جهت نگهداری تخم مرغ باید قسمت پهن آن رو به بالا قرار گیرد، زیرا در غیر این صورت امکان مخلوط شدن زرده و سفیده وجود خواهد داشت.