لزوم توجه بیشتر دامداران به مسایل بهداشتی در ماههای گرم سال با توجه به افزایش خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
رییس شبکه دامپزشکی خواف: با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنه ها در سطح دامداریها، خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش می یابد.

دکتر عبداله احسانی گفت: افزایش فعالیت کنه ها به خصوص جنس هیالوما که ناقل اصلی ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد خطر انتقال این بیماری را افزایش می دهد و دامداران بایستی برنامه های مبارزه با انگل های خارجی دام را به صورت منظم و دوره ای اجرا نمایند که با کاهش جمعیت کنه ها امکان انتقال بیماری کاهش یابد.
وی افزود: ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیشتر در بدن دامها تکثیر می نماید و علامت خاصی در آنها ایجاد نمی کند ولی با انتقال ویروس به انسان و تکثیر آن، بیماری به صورت حاد و خطرناک بروز می کند.
وی افزود: اجتناب از ذبح دام در منازل یکی دیگر از راههای پیشگیری از انتقال بیماری به انسان می باشد و افراد بایستی از ذبح غیر قانونی دام در منازل و معابر خودداری نمایند. نگهداری لاشه و آلایش دامهای ذبح شده به مدت 24 ساعت در دمای معمولی یخچال باعث سالم سازی آنها شده و پس از آن آماده مصرف می باشد. رعایت شرایط بهداشتی توسط دامداران از جمله استفاده از دستکش در زمان ذبح اضطراری دام، خودداری از جداسازی کنه با دست و له کردن آن بر روی دست او اجرای برنامه های منظم مبارزه با انگل های خارجی دام جهت کنترل بیماری الزامی می باشد.
نظر دهید