شبکه دامپزشکی قوچان، از شهروندان خواست؛
گوشت های منجمد را بعد از یخ زدایی به هیچ عنوان مجدد منجمد نکنید
روابط عمومی شبکه دامپزشکی قوچان، در این باره گفت: مهم ترین و اصلی ترین روش نگهداری طولانی مدت گوشت، "انجماد" می باشد که در تونل انجماد واحدهای خاص و بسته بندی تحت نظر دامپزشکی، امکان پذیر خواهد بود. انجماد اصولی گوشت در واحدهای فوق اجازه می دهد که بتوان گوشت را در دمای انجماد تعریف شده تا یکسال حتی و بیشتر نگهداری کرد.
دکتر حامد شمس، رئیس شبکه دامپزشکی قوچان، در مورد روش خرید و نگهداری و مصرف گوشت منجمد به همشهریان توصیه های ذیل را بیان نمود: ابتدا مهمترین نکته در مورد تهیه گوشت منجمد این است که از فروشگاه های معتبر و مجهز به فریزرهای مناسب که توان تامین دمای منهی ۱۸ درجه در گوشت را داشته و تحت نظارت دامپزشکی، باشند خرید صورت گیرد .
وی، افزود: گوشت منجمد باید دارای لیبل و تاییدیه سازمان دامپزشکی و همچنین تاریخ تولید و انقضا نیز باشد، هر چند گوشت منجمد تا آخرین روز تاریخ انقضا بر روی بسته بندی، اعتبار و قابلیت مصرف دارد ولی مهمترین شرط ماندگاری و مصرف گوشت تا روز آخر تاریخ انقضا همان طور که ذکر گردید؛ شرایط نگهداری آن در دمای منجمد و مناسب است .
شمس، تصریح کرد: روکش نایلونی و یا سلفونی باید سالم، فاقد پارگی بوده و به طور کامل به گوشت چسبیده باشد. داخل بسته های گوشت منجمد می بایست؛ عاری از قطعات و کریستال های یخ و یا خون آبه تازه و یا منجمد باشد که این موضوع خود گواه یخ زدایی و انجماد دوباره است که احتمال فاسد بودن آن زیاد است. اگر مجبور شدید گوشت را در حالت منجمد به قطعات کوچکتر تقسیم کنی،د برای نگهداری آن هر قطعه را مجدد در پوشش نایلون و سلفون بهداشتی قرار داده و به سرعت به فریزر منتقل نمایید تا از حالت یخ زده خارج نشود. گوشتی که از انجماد خارج شده است، بسیار زودتر از گوشت معمولی فاسد می شود؛ بنابراین سریعاً باید مصرف شود.
وی، گفت: هرگز گوشتی را که از انجماد خارج شده است برای نگهداری بیشتر مجدداً منجمد نکنید. چون علاوه بر اینکه خیلی سریع فاسد می شود، فاقد ارزش غذائی لازم خواهد بود.
شمس، در پایان عنوان کرد: اگر گوشت منجمد را چرخ نمائید، به سرعت خراب شده و ارزش غذائی خود را از دست می دهد، لذا اگر چنین گوشت چرخ کرده ای قابلیت مصرف داشته باشد، بایستی سریعاً مصرف گردد.