ضرورت نکات بهداشتی در روز عید قربان برای پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان ودام
دکتر حسین اکبری نسب رئیس شبکه دامپزشکی زاوه گفت: روز دهم ماه ذی الحجه، مصادف با عید سعید قربان از گرامی ترین عیدهای مسلمانان است که به یاد حضرت ابراهیم و فرزندش اسماعیل توسط بسیاری از مسلمانان جشن گرفته میشود بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان در این روز، گوسفند را قربانی کرده و گوشت آن را بین مستمندان تقسیم میکنند. لذا شایسته است در این روز ذبح گوسفند با رعایت مسایل شرعی و در کشتارگاه صورت گیرد. بیماری های مشترک زیادی میان انسان و دام شناسایی شده است؛ از جمله بیماری هایی مانند سیاهزخم، سل، تبمالت، تب کریمه کنگو و..
وی افزود نکات مهمی که برای ذبح حیوان توصیه میشود برای خرید دام به اماکنی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور بوده و دامهای عرضه شده در آنها مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور است مراجعه شود. بهترین مکان برای ذبح کشتارگاه است مردم باید گوشت های حاصل از دام های ذبح شده را حتما به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کرده و از مصرف بلافاصله آن خودداری کنند چراکه نگهداری گوشت ها در یخچال درصورت آلوده بودن آنها، ویروس ها را از بین می برد
اکبری نسب در خاتمه به مردم توصیه کرد که دام های مورد نیاز خود برای مراسم گوناگون از جمله عید قربان حتما از مراکز مورد تایید دامپزشکی، تهیه کنند چراکه در این مراکز دام ها قبل از عرضه، مورد معاینه، قرار می گیرند.