دامپزشکی سبزوار ناظر بر عملکرد ایستگاه ها و مراکز جمع آوری شیر شهرستان
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار؛ به منظور کنترل و ارتقاء کیفیت شیر خام، نظارت کارشناسان شبکه دامپزشکی سبزوار، از ایستگاه ها و مراکز جمع آوری شیر شهرستان، به صورت مستمر در حال انجام است.
دکتر برات الله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: از جمله وظایف مهم دامپزشکی رصد و پایش بهداشت و کیفیت شیر خام از محل تولید تا ایستگاههای جمعآوری، بوده، زیرا شیر و دیگر مواد لبنی به عنوان مهمترین و با ارزشترین فرآوردههای مصرفی جامعه می باشند.
وی، افزود: در شهرستان سبزوار، 8 مرکز جمع آوری شیر، 65 واحد گاوداری صنعتی فعال و 700 واحد گاوداری سنتی و 50 وسیله نقلیه تانکر دار حمل شیر خام، در حال فعالیت هستند. علاوه بر نظارت هایی که بر فعالیت این واحد ها انجام می شود به صورت ماهانه از شیر دریافتی این مراکز، نمونه گیری می شود و بار میکروبی شیر و برخی تقلبات احتمالی بررسی می شود. با توجه به اینکه شیر واحدهای مختلف در مراکز جمع اوری شیر با یکدیگر مخلوط می شود در صورتی که یکی از واحد ها، شیر آلوده وارد مخزن نماید، تمامی محموله آلوده خواهد شد.
زیدآبادی، حمل شیر از گاوداری ها به مراکز جمع آوری شیر و یا کارخانجات فراورده های لبنی به وسیله خودرو های تانکر دار و دارای مجوز از دامپزشکی را مهم دانست و گفت: این خودرو ها به صورت دوره ای توسط دامپزشکی مورد بازدید قرار می گیرند. همچنین به صورت روزانه توسط مسئولین فنی بهداشتی مراکز جمع آوری شیر بازدید می شود.
این مقام مسئول، در ادامه بیان داشت: در سال گذشته 183 مورد بازدید از تمامی واحدهای تولید و توزیع کننده شیرخام شهرستان انجام شد. همچنین طی بازدید های صورت گرفته، 31 نمونه برداری و 211 مورد آزمایش بر شیرخام صورت گرفت که، 10 مورد شیر خام عدم انطباق با استاندارد های موجود داشت.
در پایان، لازم به ذکر است: شیر خام، شیری است که به منظور از بین بردن باکتریهای مضر، پاستوریزه نشده و تحت تأثیر حرارت قرار نگرفته است. این شیر میتواند از هر حیوانی (گاو، شتر، گوسفند و...) بدست آید و می تواند عوامل بیماری زا را به انسان منتقل کند.پس توصیه می شود، حتما از شیر پاستوریزه و استریلیزه شده استفاده نمایید و در صورت تمایل به مصرف شیر خام، حتما شیر را بجوشانید و مصرف نمایید.