هشدار جدی دامپزشکی در خصوص بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه_کنگو (CCHF)
با توجه به شروع فصل گرما و ازدیاد جمعیت کنه ها هشدارهای دامپزشکی درخصوص بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیرید.
دکتر زیدابادی گفت: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد می باشد که در دام از طریق گزش کنه و در انسان نیز از طریق گزش کنه و همچنین از طریق تماس با ترشحات و لاشه دام آلوده و تماس مستقیم با خون یا ترشحات فرد بیمار منتقل می شود و همه گیری های ناگهانی ایجاد میکند. شیوع بالای این بیماری در بین دامداران، دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران، کشاورزان و اشخاصی که با دام سروکار دارند مشاهده میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی اظهار داشت: این ویروس در برابر گرما مقاومت کمی دارد و در دمای 56 درجه سانت گراد به مدت 30 دقیقه از بین میرود. بنابراین پختن گوشت و جوشاندن شیر باعث نابودی این ویروس می شود. محیط اسیدی باعث از بین رفتن ویروس میشود و به همین دلیل لاشه دام ذبح شده بایستی به مدت 24 ساعت در دمای 4 درجه یخچال نگهداری و سپس مصرف شود. لذا از همین رو در کشتارگاههای دام به مدت 24 ساعت لاشه دام های کشتار شده را در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری میکنند تا اسیدوز ایجاد شود.
وی همچنین توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای عموم شهروندان داشتند که به شرح ذیل می باشد و انتظار میرود برای سلامتی خود تمامی موارد به دقت رعایت گردد.
1- تهیه گوشت مصرفی دارای مهر دامپزشکی از مراکز مجاز
2-عدم جداسازی یا له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام ها
3-جلوگیری از کشتار غیر مجاز دام
4-عدم مصرف جگر خام یا نیمه پخته
5-جمع آوری روزانه کودهای جایگاه نگهداری دام و دپوی آنها در محل های خاص
6- پرهیز از قطعه قطعه کردن و بسته بندی و مصرف گوشت تازه
7- سمپاشی منازل روستایی و دامداریها برای کاهش جمعیت کنهها و حمام ضد کنه برای دام ها
8-نگهداری گوشت تازه ذبح شده در یخچال منازل به مدت حداقل 24ساعت و جلوگیری از انجماد گوشت
9- استفاده از لباس رنگ روشن در مناطقی که احتمال گزش کنه وجود دارد.
10-برای شستن و خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنید .