هشدار شبکه دامپزشکی سبزوار در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: بیماری تب کریمه کنگویک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است.در بین دامهای اهلی گوسفند-بز-گاو و شترمرغ بیشتر از سایر حیوانات به این ویروس حساس بوده و آلوده می شوند.وقوع بیماری بیشتر در فصول گرم سال همزمان با افزایش فعالیت کنه های ناقل بروز میکند.مهمترین راه انتقال بیماری از حیوان به انسان تماس با ترشحات خونی دام ویا گزش توسط کنه های دامی آلوده است.

دکتر جغتایی افزود: بیماری در دام معمولا فاقد نشانه خاص بوده ولی در انسان با تب وخو نریزی شدید درپوست و مخاطات همراه می باشد. افراد درمعرض خطر ابتلا به این بیماری کارگران کشتارگاه- کشتارکنندگان غیرمجاز دام-دامداران و زنان خانه دار و سایر افرد در تماس با دام و گوشت خام می باشند.
وی اظهار داشت به جهت کنترل و پیشگیری از بیماری درکشتارگاه لاشه دام ذبح شده حداقل 24 مدت ساعت در سردخانه با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری میشود تا با فرایند های بیولوژیک و تغییر اسیدیته گوشت مراحل سالم سازی گوشت از الودگی های احتمالی ویروس عامل بیماری تب کنگو ویا سایر عوامل عفونی اجرا شده و گوشت با تایید سلامت بهداشتی برای مصرف عرضه گردد. لذا شهروندان برای پیشگیری از بروز بیماری می بایست نکات بهداشتی ذیر رعایت نمایند:
1- تهیه گوشت قرمز ازقصابی ها ی مجازو لاشه های واجد مهر بهداشتی دامپزشکی
2-اجتناب از هرگونه نگهداری و کشتار دام در منازل و معابر عمومی به منظور جلوگیری از تماس با کنه ها و ترشحات دام آلوده
3-سم پاشی به موقع دام وجایگاه نگهداری دامها واستفاده از پوشش مناسب در هنگام کار با دامها (لباس کامل یکسره-کلاه-ماسک-دستکش-عینک محافظ-)
4-در صورت وجود زخم دردست یا صورت از کاربا دام زنده و لاشه های کشتاری اجتناب گردد.
نظر دهید