هشدار دامپزشکی سبزوار به مرغداران:
بیماری آنگارا را جدی بگیرید.
شبکه دامپزشکی سبزوار، به مرغداران در رابطه با بیماری آنگارا هشدار داد.
دکتر برات الله زیدابادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: آنگارا بیماری ویروسی است که معمولاً در جوجههای گوشتی 8-9 روزه بروز میکند، ولی در گلههای تخمگذار و مادر هم اتفاق میافتد و در صورت ابتلا هیچ راهی بجز معدوم سازی گله وجود ندارد.
وی، بیان داشت: مهمترین ضایعه پس از مرگ که در لاشه دیده میشود وجود محلول شفاف در کیسه اطراف قلب است. پر خونی عمومی و ادم ریه هم در لاشه وجود دارد. کبد و کلیهها بزرگ، رنگ پریده و ترد و شکننده میشوند.
زیدآبادی، افزود: شیوع و شدت بیماری با تراکم گله های طیور در یک منطقه ارتباط مستقیم دارد و تلفات بالا، تاخیر رشد، کاهش تولید از خسارات اقتصادی بیماری آنگاراست.
وی، تاکید کرد: در صورت ابتلای گله به بیماری آنگارا، تلفات بالای 80 درصد هم میرسد، بنابراین رعایت کامل اصول بهداشتی- قرنطینهای، اصول امنیت زیستی و واکسیناسیون مناسب در پیشگیری از بیماری بسیار مؤثر است.
این مقام مسئول، تصریح کرد: از جمله اقدامات پیشگیرانه به شرح ذیل می باشد:
- - واکسیناسیون گله های مادر بویژه گله های مادر گوشتی به جهت ایمنی مناسب در جوجه های گوشتی تولیدی
- - پاکسازی و ضد عفونی قبل ، حین و در پایان دوره پرورش با ضد عفونی کننده های موثر
- - تهیه جوجه یکروزه از مزارع مادر واکسینه شده
- - ممانعت از هرگونه تردد انسانی و خودرویی و همچنین ورود و خروج وسایل و تجهیزات غیر ضروری، و در صورت ضرورت استفاده از دوش ، تعویض لباس و گاز دادن و ضدعفونی لوازم و تجهیزات به مرغداری مهم تلقی گردد
- - عقیم سازی کود تولیدی پایان پرورش و به هنگام بارگیری و خروج کود، رعایت موازین بهداشتی به جهت جلوگیری از گرد و غبار و ایجاد مخاطره برای مرغداری های همجوار ضروریست.
- - حوضچههای ضدعفونی مقابل درب ورودی مزرعه و ورودی سالنها و انبار باید فعال نگه داشته شوند و حوضچههای ضدعفونی با عمق کافی و مواد ضدعفونی کننده تازه برای افراد و وسایل نقلیه وجود داشته باشد
- - از ورود پرندگان وحشی از جمله کبوتر و کلاغ به داخل انبار دان و سالن پرورش جلوگیری شود
- - هر گونه تلفات غیر عادی و یا کاهش مصرف دان و آب و افزایش تلفات، در اسرع وقت(حداکثر 48 ساعت) به اطلاع اداره دامپزشکی رسانده شود.