• 1402/02/27 - 10:45
  • تعداد بازدید : 515
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری کلاس آموزشی بیماری هاری در کشتارگاه صنعتی دام شهرستان فریمان

شبکه دامپزشکی شهرستان فریمان به منظور ارتقای آگاهی کارکنان کشتارگاه دام، اقدام به برگزاری کلاس آموزشی در زمینه بیماری هاری در محل کشتارگاه نمود.

مهندس تقوی ناظر عالیه دامپزشکی در کشتارگاه گفت: هاری یک بیماری ویروسی کشنده است که از حیوان به انسان منتقل می گردد و ناقل اصلی این بیماری سگ می باشد. اصلی ترین راه انتقال بیماری به انسان از طریق گازگرفتگی و تماس بزاق و سایر ترشحات حیوان هار با زخم باز و سطوح مخاطی (چشم، بینی و دهان) انسان می باشد. کارگران کشتارگاه نیز در حین ذبح و تماس با دام هار در معرض خطر بیماری می باشند.

علایم هاری در دام اهلی ابتدا با سستی و بی اشتهایی و قطع شیردهی و اختلالات گوارشی و افزایش درجه حرارت بدن و سپس با علایم تغییر رفتار حیوان از جمله تحریک پذیری، شاخ زدن، افزایش ترشح بزاق، نعره کشیدن، ضعف و عدم تعادل در اندام ها همراه است که در نهایت سبب زمینگیری و فلجی سیستم تنفسی و مرگ دام می شود.

وی افزود، گوشت دام در مدت زمان 24 ساعت پس از مورد گزش قرار گرفتن توسط حیوان مشکوک به هاری و با حذف موضع گزش قابل استفاده است و در صورت گذشت بیش از 24 ساعت از زمان گزیدگی بایستی دام را به مدت 6 ماه قرنطینه و در صورت عدم بروز علایم هاری دام قابل کشتار می باشد.

مهندس تقوی به منظور پیشگیری از بروز بیماری هاری در بین کارکنان کشتارگاه، به تزریق واکسن هاری و رعایت اصول بهداشت فردی در حین کار و استفاده از ماسک، عینک، چکمه، گان و دستکش تاکید کرد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان فریمان
  • کد خبر : 301712
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان