خطر انتقال بیماری خراش گربه به انسان
خطر انتقال بیماری خراش گربه به انسان، وجود دارد.
![](/thumbnail/550-375_100/uploads/23/2025/Feb/01/652c8aab-af61-492e-a78b-539c46ca5241_crop.jpg)
به گزارش روابط عمومی، دکتر حامد شمس، رئیس شبکه دامپزشکی قوچان در این باره گفت: بیماری خراش گربه در اثر نوعی باکتری به اسم بارتونلا که در زیر ناخن های گربه ها و سگ ها مخصوصا بچه گربهها در مرحله ای از سن این حیوانات زندگی می کند و به طور معمول باعث ایجاد عوارض در آنها نمی شود.
شمس، در ادامه گفت: این بیماری بیشتر در گربه های تازه متولد شده یا بچه گربه ها وجود دارد که تا دو هفته پس از گاز گرفته شدن یا ایجاد خراش در بدن انسان پدیدار می شود. در این خصوص باید در نظر داشت که با توجه به باکتریایی بودن این بیماری، ممکن است در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، خطر آفرین باشد. بیش از ۹۰ درصد موارد انتقال بیماری از طریق خراشیده شدن توسط پنجههای گربهها، به ویژه بچه گربهها رخ میدهد.
وی، در پایان گفت: در صورت مبتلا شدن به این بیماری در مراحل اولیه که همراه با بیحالی، تب و کم اشتهایی خود را بروز می دهد نیاز به درمان دارویی ندارد، اما در صورت تداوم این قضیه فرد حتما نیاز است که مورد مداوا قرار گیرد و توصیه می شود در صورت ایجاد علائم بیماری خراش گربه حتما به پزشک مراجعه شود و راه های درمان این بیماری در گربه جدی گرفته شود و نسبت به رفع این بیماری باکتریایی در گربه، روند درمانی از طریق مراجعه به دامپزشک پیگیری گردد.