• 1403/10/27 - 08:59
  • تعداد بازدید : 38
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه دامپزشکی قوچان، هشدار داد:

مصرف پنیر سنتی غیرپاستوریزه می‌تواند عامل بیماری تب مالت باشد

مصرف پنیر سنتی غیرپاستوریزه می‌تواند یکی از عوامل بیماری تب مالت می باشد.

روابط عمومی شبکه دامپزشکی قوچان، درباره خطر انتقال بیماری تب مالت از پنیر های سنتی غیر پاستوریزه هشدار داد.
دکتر حامد شمس، رییس شبکه دامپزشکی قوچان، در این خصوص گفت: مصرف لبنیات سنتی از جمله اصلی‌ترین عوامل انتقال بیماری تب مالت است. بر این اساس استفاده از شیر‌های نجوشیده و پنیر‌های تولید شده توسط شیر خام و سنتی، عامل بیماری تب مالت را منتقل کرده و فرد مصرف کننده را آلوده می‌کند.
وی، با تاکید بر اینکه شهروندان نباید شیر، پنیر، بستنی، خامه، سرشیر و دیگر لبنیات را به صورت غیرپاستوریزه و از مکان های نامطمئن که تحت نظارت شبکه بهداشت و دامپزشکی نیستند تهیه و خریداری کنند، افزود: پنیر سنتی که به روش غیرپاستوریزه تهیه شده باشد بیشترین خطر انتقال بیماری تب مالت را دارد، چون در فرآیند تبدیل شیر به پنیر نیاز به حرارت زیاد وجود ندارد و همین مسئله احتمال آلوده بودن پنیر به باکتری بروسلا (عامل تب مالت) را  بالا می برد.
شمس، در انتها توضیح داد: در حال حاضر بسیاری از مردم بر اساس تصورات اشتباه مرسوم شده مصرف لبنیات سنتی و غیرپاستوریزه را مفیدتر از محصولات لبنی کارخانه‌ای و پاستوریزه می‌دانند و بر این عقیده پافشاری می‌کنند که استفاده از محصولات ارگانیک می‌تواند فواید لبنیات را بیش از محصولات کارخانه‌ای به بدن منتقل کند در حالی که تهیه لبنیات سنتی غیر پاستوریزه از واحدهای نامطمئن که تحت نظارت نیستند می تواند ناقل بیماری تب مالت بوده و سلامت جامعه را به خطر اندازد.
  • گروه خبری : اداره شهرستان قوچان,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 332304
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان