• 1402/04/27 - 05:41
  • تعداد بازدید : 229
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های دامپزشکی کاشمر به دامداران و مرغداران با توجه به افزایش درجه هوای محیطی

رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر اظهار داشت: با توجه به تشدید گرمای هوا لازم است دامداران با رعایت موارد ذیل و با کاهش استرس گرمایی از صدمات وارده به دام ها جلوگیری کنند.

«دکتر سعید خانزاده» اعلام داشت: هرساله با فرا رسیدن فصل گرما و گرمازدگی که سبب کاهش مصرف خوراک دام ها و در نتیجه ضعف جسمانی می‌شود، بخصوص دام های جوان در معرض خطر ابتلا به بیماری های مسری قرار می گیرند، لذا به دامداران توصیه می گردد جهت پیشگیری از ایجاد مشکلات مذکور اقدامات مناسب را انجام دهند.

وی گفت با توجه به افزایش محسوس دمای هوا در فصول گرم سال جاری ، توصیه های بهداشتی زیر با هدف جلوگیری از بروز بیماری وخسارات در گله های پرورشی اعلام میگردد:

۱ نسبت به تامین وذخیره سازی آب مصرفی کافی و سالم بمنظور کاهش دمای بدن حیوانات خصوصا دام های تازه

متولد شده اقدام گردد.

۲ با باز گذاشتن پنجره ها ، استفاده از تهویه و راه اندازی سیستم مه پاش نسبت به جابجائی وخنک نمودن هوای داخل

آغل ها ودیگر فضاهای مسقف پرورش دام اقدام لازم مبذول گردد.

۳ به دامداران توصیه می گردد در ساعات گرم روز، از چرای دامهای خود زیر نور مستقیم آفتاب خود داری نموده و آنها را

به مکان های مسقف و دارای سایه منتقل نمایند.

۴ با توجه به مساعد بودن شرایط تکثیر کنه و دیگر انگلهای خارجی دام در فصول گرم سال، که منجر به ابتلای بیماریهای مختلف ازجمله تب کریمه کنگو، لمپی اسکین می شود سمپاشی اماکن دامی وبدن دامها بصورت مستمر در اولویت کاری قرار گیرد.

۵ با توجه به درگیری استان به خشکسالی ، تغذیه دامها در فواصل زمانی مناسب صورت گرفته و تا حد امکان استفاده از جیره بالانس زیر نظر متخصصین در این حوزه ضروری به نظر می رسد.

توصیه می گردد ضمن فراهم نمودن شرایط محیطی مناسب برای دام، نسبت به سمپاشی جایگاه نگهداری دام ها جهت مبارزه با کنه، پشه، مگس و سایر حشرات حداقل هر 15 روز یکبار اقدام نموده و کود دامداری ها را نیز در فواصل زمانی مناسب با هدف جلوگیری از تخم ریزی حشرات تخلیه نمایند

خانزاده در پایان، انجام به موقع واکسیناسیون دام ها و قرنطینه دام های جدید الورود را نیز از جمله عواملی دانست که نقش موثری در ایمن سازی آنها در مقابل عوامل بیماری زا خواهد داشت.

این مقام مسئول در خصوص جلوگیری از صدمات ناشی از گرمای هوا به مرغداران توصیه کرد: افزودن مکمل های تغذیه ای به خوراک یا آب جهت ایجاد تعادل الکترولیتی با توصیه دامپزشک فارم با استفاده از بی کربنات سدیم یا جوش شیرین در جیره به منظور بالانس نمک و میزان سدیم از مهم ترین موارد است.

وی افزود: انتخاب دقیق زمان و ساعت مناسب تغذیه و توزیع دان، ایجاد امکانات لازم جهت سهولت دسترسی به آب آشامیدنی خنک در سالنها از دیگر موارد لازم برای تامین سلامت طیور در مقابله به افزایش دما ضروری است.

وی عنوان داشت: اطمینان از تهویه با کیفیت خوب و مناسب از طریق کنترل دریچه های تنظیم هوا و پاکیزه نگهداشتن سیستم تهویه و استفاده از سیستم مه پاش کارامد از موارد مهم مورد اشاره است.

خانزاده یادآور شد استفاده از مواد عایق نظیر پشم شیشه در سقف سالنها، استفاده از رنگ های روشن درسقف های فلزی و جلوگیری از قرار گرفتن مخزن آب و سیستم آبرسانی در معرض گرما و نور خورشید و نیز استفاده از مصالح مناسب و متناسب با شرایط محیطی جهت کاهش دریافت گرما و انتقال آن به داخل سالنها نیز به مرغداران توصیه می شود

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان کاشمر
  • کد خبر : 305016
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید