گشت مشترک شبکه دامپزشکی و اداره حفاظت محیط زیست از تالاب¬ها و سدهای محل زیست پرندگان وحشی آبزی در شهرستان کلات
روابط عمومی شبکه دامپزشکی کلات از گشت مشترک شبکه دامپزشکی و اداره حفاظت محیط زیست از تالابها و سدهای محل زیست پرندگان وحشی آبزی در شهرستان کلات خبر داد.
مسئول شبکه دامپزشکی کلات بیان نمود: پرندگان آبزی وحشی به عنوان منابع طبیعی ویروس آنفلوانزای پرندگان شناخته شدهاند. پرندگان مهاجر میتوانند این ویروس را برای مسافت های طولانی با خود حمل کنند و از عوامل اصلی انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد محسوب گردند. پایش و مراقبت این پرندگان در جلوگیری از شیوع بیماری در طیور بومی و صنعتی و نیز انسان نقش قابل توجهی دارد.
دکتر میثم صبور افزود: با توجه به شرایط جغرافیایی شهرستان و دارا بودن چندین سد و تالاب و نیز در مسیر مهاجرت پرندگان وحشی آبزی در فصل پاییز از (شمال به جنوب) و اواخر زمستان (از جنوب به شمال) قرار گرفته است. رصد و پایش آن ها به صورت مستمر و بویژه در فصل مهاجرت لازم و ضروری است که بوسیله اکیپ های دامپزشکی سد ها و تالاب های و دیگر مسیر های مخاطره دار شهرستان مورد بازرسی و بازدید قرار می گیرند.
وی در این راستا ادامه داد : تعامل و همکاری های سایر ادارات و نهادهای شهرستان با شبکه دامپزشکی در جهت کنترل و پیشگیری و مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری های واگیر حیوانات جزء مهترین اقدامات پیشگیرانه می باشد و بر انجام آن تاکید نمودند.
دکتر صبور خاطر نشان کرد: کارکنان محیط زیست با توجه به حضور مستمر در محل های زندگی این پرندگان نقش مهمی در پایش و مراقبت ها داشته که تعامل و همکاری بین این دو ارگان و اینگونه خدمات و فعالیت ها در جهت حفظ سرمایه های ملی، بهداشت عمومی و سلامت دام ها عملی مهم و حائز اهمیت و ضروری دانست.
همچنین در پایان اظهار داشت: بیش از 50 هزار قطعه طیور بومی توسط شبکه دامپزشکی با واکسن آشامیدنی ایمن سازی شده اند. خوشبختانه تا کنون گزارشی از بیماری های پرندگان و دامی در مناطق و توابع شهرستان وجود نداشته و نشده است و شبکه دامپزشکی با تمام توان آمادگی کامل در جهت مقابله با اتفاقات احتمالی و بروز بیماری ها را دارد.