• 1397/04/23 - 12:00
  • تعداد بازدید : 134
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

امواج تلفن همراه یكی از علل بیماری زنبور عسل است

كارشناس زنبور عسل در برنامه پایش یكی از علل بیماری نوزمای زنبور عسل را امواج تلفن همراه معرفی كرد و گفت: ملكه اصلاح شده كه قادر به تولید ملكه های دیگر است، به قیمت یك و نیم میلیون تومان به فروش می رسد.



 



به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل؛ كارشناس پرورش زنبور عسل  از اردبیل در برنامه پایش از شبكه یك سیما با موضوع كارآفرینی در حوزه زنبورداری اظهار كرد: با توجه به اینكه شغل پدری در زمینه زنبور داری بود از سن 12 سالگی به این حوزه وارد شدم و حدود 22 سال است در زمینه زنبورداری و اصلاح نژاد زنبور ها فعالیت می كنم.



رضا اشرفی افزود: در سال 91 با همكاری پدر و برادران شركت تعاونی در حوزه پرورش زنبور عسل ایجاد كردیم و خوشبختانه در سال 94 به عنوان اولین مجموعه دانش بنیان كشور در حوزه زنبور عسل با اجرای تلقیح مصنوعی و اصلاح نژاد معرفی شدیم.



وی گفت: با تلاش های فراوان موفق به اصلاح نژاد ملكه ای با عملكرد سه برابر بیشتر از حالت طبیعی شدیم به این ترتیب كه در حالت طبیعی به ازای هر كلنی تولید عسل 8 كیلوگرم است، در حالیكه كلنی های حاصل از ملكه اصلاح شده قادر به تولید 25 كیلوگرم عسل هستند.



كارشناس پرورش زنبور عسل با بیان اینكه زنبور عسل های هر منطقه متناسب با اقلیم آن منطقه هستند، تصریح كرد: برای  پرورش و تكثیر زنبور عسل استفاده از شكر به دلیل سازگاری با سیستم زنبورها مشكلی ندارد، البته فصل تكثیر و پرورش زنبور عسل برای استفاده از شكر یا عدم استفاده از ان تاثیرگذار است، ولی برای بدست آورن عسل های با كیفیت نباید از شكر استفاده كرد.



وی افزود: طبق استانداردهای اروپا و آمریكا وجود ساكارز تا 5 درصد در عسل بلامانع است و از تركیبات گیاهی برای تقویت سیستم ایمنی زنبور های عسل استفاده می كنیم.



اشرفی اظهار كرد: ملكه  تلقیح شده به قیمت 80 هزار تومان و ملكه اصلاح شده با قابلیت تولید ملكه های جدید به قیمت یك و نیم میلیون تومان به فروش می رسد.



وی بیان كرد: بیماری نوزما یك بیماری خطرناك در زنبور عسل است كه تغذیه نادرست و امواج تلفن همراه از علل این بیماری می باشد و برای پرورش اصولی زنبور عسل 5 ایستگاه پرورش در دل كوههای سبلان استان اردبیل كه امكان استفاده از تلفن همراه وجود ندارد ایجاد كرده ایم.



كارشناس پرورش زنبور عسل گفت: زنبورداران به سه دسته مبتدی، نیمه حرفه ای و حرفه ای تقسیم می شوند و حدود دو سال است كه آموزش های كوتاه مدت برای زنبورداران برگزار می شود.



وی با بیان اینكه زنبور عسل با محیط زیست به دلیل گرده افشانی ارتباط تنگاتنگی دارد، تصریح كرد: زهر زنبور عسل  به قیمت كیلویی حدود یك میلیارد تومان، ژله رویال درجه یك ایرانی به قیمت 10 میلیون تومان به فروش می رسد  و هر كلنی زنبور عسل سالیانه 400 هزار تومان سوددهی دارد در حالیكه این مبلغ در كلنی های اصلاح شده بالاتر می باشد.



اشرفی در پایان خاطر نشان كرد: در هر سال جمعیت كلنی نسبت به سال قبل یك و نیم برابر می شود و تولید كندوهای هوشمند طرح مهم دیگری است كه در مرحله بهره برداری است.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 43579
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه