چرا وقتی با سگها حرف میزنیم سر خود را خم میکنند؟
کسانی که سگ را به عنوان حیوان خانگی پذیرفتهاند حتما بارها با این صحنه مواجه شدهاند که وقتی با حیوان خود صحبت میکنند، سگ بهطور بسیار بامزهای سر خود را کج کرده و به آنها نگریسته و حرفهایشان را گوش میکند.
در مورد دلیل اصلی این که چرا سگها وقتی با آنها صحبت میکنیم سر خود را خم میکنند، تحقیقات علمی گستردهای صورت نگرفته است. اما برخی از کارشناسان رفتارشناسی حیوانات معتقدند که این حیوان برای اینکه بتواند با یکی از گوشهای خود صدا را واضحتر بشنود، این حرکت دوستداشتنی را انجام میدهد.
در مقابل، بعضی دیگر نیز بر این باور هستند که سگ از روی آگاهی و برای برقراری ارتباط اجتماعی این کار را انجام میدهد. این اشخاص معتقدند ک این حیوان خانگی تشخیص میدهد که انسانها این حرکت را دوست دارند و برای اینکه بیشتر موردتوجه صاحب خود قرار بگیرند و جایزه و نوازش بیشتری دریافت کنند، سرش را خم کرده و خیلی بانمک به حرف او گوش میدهند.
اما یک محقق آمریکایی چندین سال از زمان خود را صرف کشف این موضوع کرده و دو نظریه ذکر شده در بالا را رد میکند. او معتقد است که پوزه سگ، گسترهی دید او را محدود میکند. به همین خاطر، برای اینکه بینایی کاملی از محیط داشته باشد، سرش را خم میکند تا سایه پوزه از زاویه دیدش خارج شود.
برای درک بهتر این مساله از شما میخواهیم دست خود را مشت کرده و جلوی بینیتان نگه دارید. سپس به مقابل نگاه کنید. متوجه میشوید که هالهای از مشت دستتان، بخش پایینی تصویری که میبینید را مختل میکند. این اتفاقی است که دقیقا برای سگ روی میدهد. پوزه حیوان، بخشی از دید او را از بین میبرد.
توجه داشته باشید، بخشی که سگ قادر به دیدن آن نیست، بخش پایینی صورت انسان و بهویژه دهان اوست که نشان دهنده احساساتش است.
به همین خاطر، سگ سرش را خم میکند تا مانع دید او برداشته شده و صورت فردی که با او صحبت میکند را کامل ببیند.
فرد موردبحث برای تایید نظریه خود، پرسشنامهای اینترنتی تهیه کرده و از دارندگان سگ از نژادهای مختلف درخواست کرد تا در مورد اندازه پوزه حیوان خود و تعداد دفعاتی که سرش را خم میکند، پاسخ دهند. نتیجه این تحقیق نشان داد سگهایی که پوزههای بزرگی دارند، اغلب این حرکت را انجام میدهند.
بر اساس این مطالعه همچنین معین گشت که ۵۲ درصد از سگهایی که پوزه تختی دارند نیز همین کار را انجام میدادند. بنابراین، نمیتوان این فرضیه را قطعی و درست دانست. اما در حال حاضر، فقط همین مقدار اطلاعات در دست کارشناسان است و برای بیان پاسخ قطعی در این رابطه باید تحقیقات بیشتر و گستردهای صورت بگیرد.
نظر دهید