اردوی جهادی دامپزشکی نیشابور و علوم پزشکی با محوریت تب مالت
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان نیشابور؛ اردوی یک روزه جهادی دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در روستای خواجه آباد بخش سرولایت با محوریت بیماری تب مالت در انسان و دام برگزار شد .
دکتر علی سلیمانی رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور با بیان اینکه بیماری تب مالت از دو جنبه اقتصادی و بهداشتی دارای اهمیت است گفت : متعاقب دیدار با مسئولین دانشگاه علوم پزشکی در هفته سلامت برای پیشگیری بهتر از بیماری تب مالت مقرر شد در یکی از کانونهای بیماری انسانی در یکی از روستاها که دام بیشتری دارد با همکاری مرکز بهداشت و دانشجویان دانشکده های پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و شبکه دامپزشکی بیماری تب مالت در انسان و دام مورد پایش قرار گرفته و دلایل احتمالی بروز بیماری در منطقه بررسی گردد .
رئیس شبکه دامپزشکی افزود : این برنامه در روستای خواجه آباد از بخش سرولایت شهرستان اجرا و طی آن دانشجویان با حضور در منازل و طرح سوالاتی از مردم و آموزش چهره به چهره آنان و نیروهای دامپزشکی نیز متشکل از هفت اکیپ اقدام به واکسیناسیون 3900 راس گوسفند و بز برعلیه بیماریهای آبله و شاربن ، 900 راس بره و بزغاله ماده بر عیله بیماری بروسلوز و 40 قلاده سگ بر علیه بیماری هاری نمودند، در این روز همچنین از تعداد 450 راس دام سبک خونگیری انجام و برای پایش بیماری تب مالت در همان محل روستا آزمایش اولیه بعمل آمد .
دکتر سلیمانی اظهار داشت: دام مبتلا به بروسلوز معمولا دارای نشانه بالینی خاصی نبوده و معمولا با آزمایش خون دام ابتلا آن مشخص می شود و باید از چرخه تولید حذف گردد . همچنین احتمال سقط جنین در اولین دوره آبستی دام وجود دارد که هردو مورد علاوه بر تهدید بهداشتی باعث خسارت اقتصادی به دامدار می گردد. بنابر این بهترین راه مبارزه با این بیماری پیشگیری از آن می باشد که طی آن بره ها و بزغاله های ماد 2 تا 5 ماه و گوساله های ماده 3 تا 12 ماه و گاوهای بالغ بر علیه این بیماری واکسینه شوند. بنابراین لازم است دامداران برای واکسیناسیون دامهای خود با نیروهای دامپزشکی هماهنگی و همکاری لازم را بعمل آورند.