الزامات و توصیه های بهداشتی جهت تولید، عرضه، خرید و نگهداری ماهی قرمز
روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار از الزامات و توصیه های بهداشتی جهت تولید،عرضه ،خرید و نگهداری ماهی قرمز خبر داد.
دکتر جغتایی ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای شهروندان عزیز اظهار داشت: اگر چه ویروس کرونای عامل کووید 19 در ماهیان، بیماری زا نیست، ضمن توصیه به عدم خرید ماهی قرمز و سایر آبزیان زینتی رعایت نکات بهداشتی ذیل الزامی است:
- ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گرد ها اکیداً خودداری شود.
- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.
- در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.
- از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
- ششتشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری ماهی
- افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماریهای تنفسی می باشند،نباید در عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.
- پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
- غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
- در هنگام تعویض آب و...نیازی به دستکاری ماهی نیست اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
- در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محل های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.
در ادامه رئیس شبکه دامپزشکی گفت: با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون ها می توانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع می باشد.