توصیه دامپزشکی طرقبه شاندیز به شهروندان در خصوص خرید گوشت قرمز سالم و بهداشتی
دکتر قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، در خصوص خرید گوشت قرمز سالم نکاتی را برای شهروندان عنوان کرد.
وی گفت گوشت قرمز به گوشت حاصل از کشتار گوسفند، گاو و شتر گفته می شود که باید دارای خصوصیات ذیل باشد:
رنگ گوشت طبیعی صورتی یا قرمز روشن می باشد و رنگ غیر طبیعی مانند رنگهای قرمز تیره یا قهوه ای نشان دهنده ی عدم سلامت گوشت به دلیل بیمار بودن، ذبح نادرست یا نگهداری نامناسب گوشت می باشد.
بافت گوشت باید سفت و دارای قوام خاصی بوده و نباید نرم و لزج باشد و سطح گوشت مرطوب یا خشک و چروکیده نباشد.
گوشت قرمز نباید بوی غیر طبیعی ترشیدگی یا بوی تعفن و زننده داشته باشد.
چربی متصل به گوشت باید سفت و سفید یا متمایل به سفید و بدون هرگونه بو، قوام و رنگ غیر طبیعی باشد.
وی به شهروندان توصیه کرد: از خریداری و مصرف گوشت دام هایی که به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه کشتار شده اند به طور جدی خودداری کنند.
قدرتی همچنین افزود: نگهداری گوشت نیز در واحد عرضه، امر بسیار مهمی است و نباید گوشت خارج از یخچال و یا بیرون از مغازه آویزان باشد و بایستی درون یخچال و در دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود.
وی در خصوص مدت زمان نگهداری گوشت قرمز گفت: تاریخ انقضای گوشت تازه گاو و گوساله حداکثر 5 روز و گوشت گوسفند 3 روز می باشد و گوشت منجمد نیز در دمای منفی 18 درجه سانتی گراد به مدت یک سال عمر ماندگاری خواهد داشت.