رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی باخرز مدیر شبکه دامپزشکی باخرز با اشاره به گرم شدن هوا و نزدیک شدن به فصول گرم سال از دامداران و شهروندان خواست به منظور پیشگیری از بروز تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو ، موازین بهداشتی را رعایت کنند.

دکتر سعیدخانزاده مدیر شبکه دامپزشکی با اعلام این خبر گفت تب کریمه کنگو در دام هیچ گونه علامتی ندارد و از روی ظاهر یا حتی معاینه بالینی نمیتوان تشخیص داد که دام به این بیماری مبتلا است که از مهمترین موارد عدم ابتلا در انسان رعایت نکات بهداشتی در مواجه با فراورده های خام دامی و خرید آن از مراکز مجاز تحت پوشش دامپزشکی می باشد .
وی افزود: با افزایش دما، فعالیت کنه ها نیز افزایش یافته و به همین علت احتمال بروز و شیوع این بیماری در ماههای گرم سال افزایش خواهد یافت و اصولاً این بیماری از طریق کنه ها و مصرف فراورده های غیر بهداشتی به انسان منتقل میشود. بیماری مشترک انسان و حیوان بوده اما در حیوانات علائم مشهودی دیده نمیشود.
وی در مورد مخزن اصلی این بیماری گفت: مخزن اصلی بیماری، کنه ای به نام هیالوما است، گرچه تمامی کنه ها ممکن است ویروس را داشته باشند اما انتقال توسط هیالوما صورت میگیرد، یکبار آلودگی کنه موجب میشود که در تمام مراحل تکامل ناقل باقی بماند.
وی در پایان ازخاطرنشان کرد سم پاشی محل دامداری به صورت مستمر در راستای حذف کنه ها و تهیه گوشت مورد نیاز از طریق مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی از مهمترین اقدامات در پیشگیری از بیماری مهم می باشد چرا که لاشهها را پس از کشتار، ۲۴ ساعت در پیشسرد نگه داری میکنند که اگر ویروسی در بدن دام هم وجود داشته باشد از این طریق از بین میرود.
نظر دهید