• 1403/03/16 - 08:50
  • تعداد بازدید : 205
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز در خصوص بیماری بروسلوز

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، با افزایش آگاهی افراد جامعه و دامداران نسبت به بیماری بروسلوز و راه های انتقال آن، می توان این بیماری را در جوامع دامی و انسانی کنترل نمود.

دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، در این خصوص گفت: بیماری بروسلوز یک بیماری باکتریایی بوده که باعث سقط جنین در دام ها، کاهش تولید شیر و گوشت، تولد بره و گوساله های ضعیف و ناتوان می گردد و علائم آن در دام شامل؛ ورم مفاصل، عفونت رحم، ورم بیضه ها و کاهش نرخ باروری، می باشد.

وی، در ادامه افزود: باکتری بروسلوز می تواند از طریق گوارشی ( خوردن آب و علوفه آلوده، تغذیه بره و گوساله از آغوز و شیر آلوده)، تنفسی ( تنفس هوای آلوده دامداری) و پوست آسیب دیده و مخاطات ( تماس با جنین سقط شده، جفت، ترشحات زایمانی، ادرار و فضولات دام آلوده) منتقل گردد.

قدرتی، در ادامه تصریح کرد: پاکسازی مناسب جایگاه نگهداری دام از فضولات و کود، ضدعفونی و شعله افکنی جایگاه، شستشو و ضدعفونی دوره ای و منظم آبشخورها و آخورها، دفن بهداشتی جنین های سقط شده، جفت و ترشحات جنینی، عدم تغذیه سگ های گله با جنین و ترشحات جنینی در کنار واکسیناسیون سالیانه دام ها و حذف دام های آلوده نقش موثری در کنترل این بیماری دارد.

رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، در پایان ضمن اشاره به راه های انتقال بیماری بروسلوز به انسان ( مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه، کشتار غیرمجاز دام، تماس با دام آلوده یا ترشحات جنینی و مصرف گوشت به صورت خام و نیم پز) از شهروندان خواست؛ گوشت مصرفی خانوار خود را  صرفا از مراکز عرضه مجاز و دارای مهر دامپزشکی تهیه نموده و از مصرف فرآورده های خام دامی ( گوشت و شیر) به صورت نیم پز یا غیر پاستوریزه جدا خودداری نمایند.

  • گروه خبری : اداره شهرستان بینالود,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 320533
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

تصاویر

لینک کوتاه