هشدار دامپزشکی بینالود در خصوص پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
رئیس شبکه دامپزشکی بینالود هشدار داد؛ با توجه به شروع فصل گرما در کشور و فعالیت کنه ها، دامداران مراقب شیوع بیماری تب کریمه کنگو باشند.
بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک است که به دلیل عدم وجود علائم مشخص در بدن دام تنها راه پیشگیری از آن رعایت نمودن اصول بهداشتی می باشد.
دکتر علیرضا قدرتی گفت: عامل این بیماری خونریزی دهنده، ویروسی است که از طریق نیش کنه به حیوانات و انسان منتقل می شود، تماس با ترشحات در هنگام ذبح حیوان آلوده یا تماس با ترشحاتی خونی انسان آلوده راه دیگر انتقال بیماری می باشد.
وی افزود: بیماری در دام علامت واضحی نداشته و معمولا با یک تب نامشخص همراه است و در انسان با شروع ناگهانی علایم سردرد، تب بالا، کمردرد، درد مفاصل، دل درد، قرمزی صورت و چشم، خونریزی نقطهای کام و لثه و با پیشرفت بیماری خونریزیهای گسترده زیر جلدی، دستگاه گوارش، خون دماغ شدید و خونریزیهای غیر قابل کنترل در محل تزریق دیده می شود و مرگ و میر ناشی از این بیماری حدود 9 تا 50 درصد است.
دکتر قدرتی در خصوص راه های پیشگیری از این بیماری گفت: جلوگیری از نقل و انتقال و کشتار دامهای قاچاق با اقدامات قرنطینهای و نظارتی دامپزشکی، مبارزه با انگلهای خارجی دام از طریق سمپاشی، حمام ضد کنه، بهسازی اماکن دامی، رعایت نکات ایمنی هنگام حمل و نقل و کشتار دام از مهمترین راههای پیشگیری و کنترل این بیماری است.
وی همچنین توصیه نمود: از آنجایی که این بیماری در دام، بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و لاشه دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای 0تا4 درجه سانتی گراد (پیش سرد کشتارگاه) قرار گیرد و پس از گذراندن زمان پیش سرد قطعه بندی و مصرف شود بنابراین شهروندان حتما گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز و دارای لیبل و مهر دامپزشکی خریداری نمایند.