بیماری تب کریمه کنگو و راههای پیشگیری از آن
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی خوشاب رئیس شبکه دامپزشکی خوشاب در خصوص بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.

رئیس شبکه دامپزشکی خوشاب گفت، با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنههای ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگوبه انسان از دام های آلوده نظیر گوسفند و بز ، گاو و شتر مرغ در صورت بی احتیاطی در هنگام کشتار و تماس با ترشحات دام آلوده انتقال این بیماری در انسان قوت خواهد گرفت.
دکتر زیدآبادی با بیان اینکه میزان ابتلاء در افراد در معرض خطر مانند قصابان، دامداران و کارگران کشتارگاهها و افرادی که بیشترین تماس را با دامها دارند، بیشتر است، بیان کرد: این بیماری یکی از بیماریهای خطرناک و با درصد کشندگی بالا در انسان است ولی با رعایت یکسری مسائل بهداشتی قابل پیشگیری می باشد .
وی خاطرنشان کرد: این بیماری در دامها هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری به انسان را تماس با دام آلوده ، تماس با خون و ترشحات دام آلوده در زمان ذبح ، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن در روی بدن دام و تماس با خون و ترشحات انسان مبتلا به این بیماری ذکر کرد .
دکتر زیدآبادی افزود: مقاومت ویروس این بیماری در برابر حرارت کم است . دمای ۵۶ درجه سلسیوس به مدت ۳۰دقیقه باعث از بین رفتن ویروس میشود، همچنین این ویروس به محیطهای اسیدی حساس بوده و سریع از بین میرود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه لاشههای استحصالی از کشتارگاه به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد در سیستم پیش سرد کشتارگاهها نگهداری میشود، لذا تمامی گوشتهایی که تحت نظر دامپزشکی در کشتارگاهها ذبح میشوند و ممهور به مهر دامپزشکی هستند، کاملاً سالم و عاری از هر گونه عامل بیماری زا هستند
دکتر زیدآبادی گفت: از شهروندان عزیز تقاضا می گردد از کشتار دام در منازل و معابر عمومی تحت هر عنوان خودداری کنند و واز مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی گوشت قرمز ممهور به مهر دامپزشکی هست تهیه نمایند .
وی به روستاییان و دامداران نیز توصیه کرد ضمن رعایت دقیق توصیههای بهداشتی و پیشگیرانه دامپزشکی،بهسازی اماکن دامی ، سمپاشی دام و جایگاههای نگهداری دام را جهت حذف ناقلین بیماری (کنههای آلوده) جدی بگیرند و حتماً نسبت به سمپاشی اقدام کنند.
نظر دهید