• 1404/03/19 - 07:38
  • تعداد بازدید : 36
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رئیس شبکه دامپزشکی خوشاب؛

دامداران سم پاشی دامها و اماکن دامی را جهت کنترل بیماری تب کریمه کنگو جدی بگیرند

کنه‌ها مهم‌ترین عامل انتقال بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوشاب گفت: بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه_کنگو، جزء بیماری های مشترک بین دام وانسان می باشد که  علائم  بالینی خاصی در دامها ندارد و با شروع فصل گرما و آغاز فعالیت و تکثیر کنه ها شیوع پیدا می‌کند، کنه‌ها از مهم‌ترین عوامل انتقال این بیماری می باشند که از طریق گزش، دام را  آلوده می نمایند.

محمود ترخاصی اظهار نمود: این بیماری مهلک در انسان  اولین بار سال 1944 در شبه جزیزه کریمه 200 نفر را مبتلاء نمود. عامل ویروسی این بیماری در خون و سایر بافت های دام مبتلاء وجود دارد و از طریق مصرف گوشتهای آلوده ،له کردن کنه ها با دست ،تماس مستقیم با دام و... به انسان منتقل می شود. دامداران ،دامپزشکان ،قصابان،کارکنان کشتارگاههای دام ومصرف کنندگان گوشت و آلایش حاصله از کشتار غیر مجاز دام ،بیشتر در معرض ابتلاء به این بیماری قرار دارند.

وی افزود: جهت کنترل و پیشگیری از  بروز این بیماری مهلک لازم است دامداران شهرستان ،سم پاشی به موقع دامها و جایگاه نگهداری آن ها را به منظور مبارزه با کنه های ناقل بیماری بصورت مستمر  انجام دهند.

استفاده از لباس کار مناسب هنگام کار با دام ها ،خصوصاً پشم چینی و...  برای جلوگیری از گزش کنه ها ضروری می باشد. همچنین اجتناب از ذبح دام در منازل ومعابر عمومی ضروری است و ذبح دام باید فقط در کشتارگاه های مجاز صورت پذیرد. تهیه گوشت قرمز از مراکز مجاز عرضه محصولات پروتئینی صورت گیرد و حین خرید به مهر بهداشتی دامپزشکی دقت نمایید.  

رئیس شبکه دامپزشکی بیان نمود: گوشت قرمز و آلایش مورد استفاده حتماً بایستی دوره پیش سرد را طی نموده باشد. یعنی به مدت 24 ساعت در دمای یخچالی 4-0 درجه نگهداری و سپس مصرف گردد و حین قطعه بندی گوشت در منزل حتماً از دستکش استفاده گردد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان خوشاب,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 340325
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان