تاکید شبکه دامپزشکی سبزوار بر ضرورت رعایت بهداشت در مراکز عرضه مواد پروتئینی
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سبزوار، حفظ ایمنی، بهداشت و کیفیت فراورده های خام دامی تولید و عرضه شده، نتیجه رعایت ضوابط بهداشتی در مراکز عرضه مواد پروتئینی، می باشد.

دکتر برات الله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: مواد غذایی از تولید تا سفره دچار تغییرات زیادی شده است و با عوامل مختلفی در تماس می باشد. بنابراین به جهت حفظ سلامت غذا و عرضه مواد غذایی سالم نیازمند کنترل مستمر می باشند. یکی از این مراحل، کنترل بهداشتی مراکز عرضه است.
وی، عنوان کرد: علاوه بر نظارت بر تولید، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی، یکی دیگر از وظایف سازمانی دامپزشکی نظارت بر بهداشت عمومی اماکن تولید و عرضه این فراورده ها نظیر؛ قصابی، مرغ و ماهی، رستوران ها، آشپزخانه ها، مراکز بسته بندی و خودرو های حمل و... می باشد.
زیدابادی،افزود؛ از جمله ضوابط بهداشتی که متصدیان مراکز عرضه مواد پروتئینی ملزم به رعایت آنها می باشند شامل موارد ذیل است:
1-نصب پرده هوا در درب ورودی
2- کف و دیوارها کاشی و سرامیک و دارای قابلیت شستشو باشند
3- رعایت بهداشت فردی پرسنل( لباس متحدالشکل، کلاه، ماسک، دستکش و..)
4- اخذ کارت سلامت پرسنل
5- استفاده از مایع ضدعفونی و مایع شستشو در محل
6- عدم ارتباط سرویس بهداشتی با محل کسب
7- ورود مرغ و گوشت به داخل مرکز عرضه از طریق دریچه مجهز به پرده هوا
8-رعایت بهداشت یخچال نگهدارنده مواد خام دامی و حفظ دما و برودت یخچال
9- استفاده از مواد اولیه طبیعی و عدم استفاده از رنگ های صنعتی
10-تحویل، حمل و نقل ودریافت فراورده های خام دامی با خودرو یخچال دار
11- استفاده از فراورده های خام دامی لیبل دار و مهمور به مهر بهداشتی دامپزشکی دارای تاریخ تولید و انقضا معتبر
12- استفاده از ظروف پلاستیک با نشان Food gread
13-استفاده از استرلیزاتور چاقو پس از پایان کار و استریل کردن چاقو و سطوح تماس
14-انجام شستشوی مرتب و رعایت بهداشت چرخ گوشت
در پایان متذکر می شویم: در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی عمومی اماکن عرضه فرورده های خام دامی و فقدان زیر ساخت های بهداشتی مناسب، طبق قانون با متخلفین بر خورد خواهد شد.