• 1401/10/18 - 08:56
  • تعداد بازدید : 346
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس دامپزشکی شهرستان مشهد بیان کرد؛

ارائه خدمات به دامداریها در مشهد توسط اکیپ های دولتی و خصوصی با تمام توان در حال اجراست

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد در پی همراهی با اکیپ عملیاتی خونگیری از اسبداری ها جهت شناسایی بیماری مشمشه گفت: شبکه دامپزشکی خدمات بهداشتی خود را به دامداری ها، براساس بخشنامه ها و دستورالعمل ها ی صادره سازمان دامپزشکی کشور و هم راستا با دامپزشکی استان و با توجه به پروتکل های سالیانه بهداشت و مدیریت بیماریهای دام، در شهرستان به مرحله اجرا قرار می دهد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی مشهد؛ دکتر محمد سیاح بیان داشت: یکی از این بیماری های مهلک دامی در اسب، بیماری مشمشه است که برنامه کنترل و رصد آن، با انجام مراقبت های فعال و غیر فعال در محل های نگهداری اسب انجام می شود. وی  یکی دیگر از راههای تشخیصی و تکمیلی  این بیماری را خونگیری و انجام آزمایشات خاص بیان نمود و گفت: در صورت مثبت شدن بیماری دام های خونگیری شده پس از انجام آزمایشات لازم، دام مذکور با تمهیدات خاص حذف می گردد.

این مقام مسئول اظهار داشت: با توجه به مخاطرات شدید بیماری، انجام هرگونه کالبد گشایی و نمونه برداری از دام آلوده مجاز نمی باشد و می بایست از آن خودداری کرد و این فعالیت دامپزشکی یکی از اقدامات شاخص بهداشتی در حوزه بهداشت و سلامت جامعه انسانی می باشد.

دکتر سیاح ابراز داشت: در حال حاضر 17مزرعه پرورشی و نگهداری با تعداد 319 اسب در شهرستان تحت نظر دامپزشکی و هیئت سوارکاری فعالیت می نمایند، که خوشبختانه تاکنون موردی از بیماری مشمشه مشاهده نشده است .

وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از وظایف حاکمیتی دامپزشکی حمایت از بخش خصوصی است، گفت: ما به بخش خصوصی به واسطه اعتماد سیستم دامپزشکی، تمام حوزه درمان، مدیریت و تغذیه دامداری ها را در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به همکاران بخش خصوصی واگذار نموده ایم که شایسته است همکاران بخش خصوصی ضمن افزایش توانمندی های علمی خود، با فراگیری آموزش های لازم نسبت به ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی ارائه شده از خلاقیت و ایده های نو و جدید استفاده نمایند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد با بیان اینکه امروزه صنعت اسب یکی از بخش های مهم اقتصادی با اشتغال زایی و گردش مالی بالا همراه است و جزء ورزش های رایج و تفریحات سالم رو به رشد می باشد و از استقبال و سرمایه گذاری چشمگیر مردمی و بخش خصوصی نیز همراه می باشد،  به همکاران دامپزشکی شاغل در بخش خصوصی پیشنهاد نمود: ضمن همراهی با هیئت سوارکاری شهرستان و هماهنگی با این شبکه، نسبت به برگزاری دوره های آشنایی با نگهداری، پرورش و تیمار  اسب برای علاقمندان و سرمایه گذاران به خصوص در زمان برگزاری مسابقات و دیگر مسائل مربوط مشارکت نمایند.

 دکتر سیاح در پایان ضمن بیان فواید سوارکاری اظهار داشت: سوارکاری علاوه بر سلامت جسم و روح انسان مطابق با توصیه های دین مبین اسلام و افزایش اعتماد به نفس باعث بهبود سلامت بدن می شود و می طلبد که دامپزشکی بیش از پیش به این صنعت رو به رشد توجه نماید.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان مشهد
  • کد خبر : 296160
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

تصاویر