هشدار دامپزشکی استان جهت پیشگیری از تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو
اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی جهت پیشگیری از تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو هشدار داد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در این باره گفت: با عنایت به افزایش دمای محیط در روزها و ماههای پیش رو و به تبع آن افزایش فعالیت کنه های حیوانی که باعث ایجاد و انتقال بیماری "تب خونریزی دهنده کریمه کنگو" (CCHF)میشود ، لذا به جهت جلوگیری از انتقال این بیماری ، لازم است از هرگونه کشتار غیر مجاز دام شامل( کشتار در معابر ، منازل ، باغات ، مراسمات مختلف و ... ) جلوگیری بعمل آید .
دکتر محمود قربان زاده افزود: این بیماری یک عفونت ویروسی واگیردار در انسان و یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که عمدتا توسط کنه منتقل می شود و همچنین بیماری یادشده از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح حیوان و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی به انسان منتقل میشود.
وی خواستار آن شد تا شهروندان، از خرید و مصرف گوشت دامی هایی که بصورت غیر بهداشتی و خارج از کشتارگاههای مجاز، ذبح و عرضه می گردند جداً خودداری کنند و ضمن پرهیز از کشتار دام درمحیط خارج از کشتارگاه، از له کردن کنه بر روی پوست دامها اکیداً خودداری کنند.
قربان زاده یادآور شد: لازم است هنگام تماس با گوشت، خون وترشحات دام های مشکوک از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده شده، گوشت و جگر پس از پخت کامل مصرف شود چراکه ویروس بیماری در فرآورده های خام دامی، پس از پخته شدن به مدت 15 دقیقه و درحرارت 85 درجه سانتی گراد از بین می رود.
او در پایان خواست تا افراد در هنگام قطعه قطعه کردن، شستشو و بسته بندی گوشت حتماً از دستکش مناسب استفاده نمایند.