• 1403/09/21 - 12:43
  • تعداد بازدید : 171
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری مانور دور میزی تب برفکی در گناباد

مانور دور میزی تب برفکی در شهرستان گناباد، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی گناباد، جلسه آموزشی پیشگیری از بیماری تب برفکی، با حضور معاون فنی و اجرایی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان، سرپرست اداره تولیدات دامی، رئیس مرکز جهاد کشاورزی کاخک و مدیران عامل تعاونی ها و تشکل های دام و مسئولین مراکز مایه کوبی و کلینیک های دامپزشکی شهرستان در محل سالن جلسات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، برگزار شد.

معاون فنی و اجرایی گناباد، در ابتدا با اشاره به تعداد ۱۷ هزار راس دام سنگین و ۱۰۲ هزار راس دام سبک در شهرستان، پیشگیری از بیماری تب برفکی و انجام واکسیناسیون را بسیار مهم و حیاتی دانست.

در ادامه، مهندس حسن فرزانه، معاون جهاد کشاورزی شهرستان، افزود: کاهش استقبال بهره برداران از تزریق این واکسن می‌تواند زنگ خطری برای شیوع گسترده بیماری در ماه‌های سرد سال باشد.

وی، افزود: دامداران از هرگونه نقل و انتقال دام، بدون هماهنگی با دامپزشکی جداً خودداری نمایند و در صورت مشاهده علائم بیماری مراتب را سریعا با شبکه دامپزشکی شهرستان در میان بگذارند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گناباد، در ادامه جلسه با اشاره به اینکه تب برفکی یک بیماری ویروسی شدیداً واگیر است، افزود: اکثر دام‌های زوج سم به این بیماری حساس می باشند و بیشترین حساسیت را گاو، گوساله، گاو میش، گوسفند و بز دارا می باشد که موجب کاهش ۲۵ درصدی تولید شیر، گوشت و فرآورده ه های دامی می شود.

محمد رضا متقی، ادامه داد: از علائم بیماری تب برفکی می‌توان به تب شدید، کاهش اشتها و کاهش تولید شیر، ریزش بزاق از دهان، زخم مخاطی بر روی زبان و محوطه دهانی، جراحت پستان و فضای بین دو سم و لنگش به ویژه در گوسفند و بز و تلفات در دام‌های جوان اشاره کرد.

وی، افزود: با توجه به ویروسی بودن بیماری تب برفکی، درمان مؤثری برای آن وجود ندارد و پیشگیری به عنوان مهمترین راه جلوگیری از خسارات اقتصادی است.

متقی، اقدامات مهمی مانند رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای از قبیل ضد عفونی‌های دوره‌ای و منظم، خودداری از نقل و انتقال غیر مجاز دام، خرید دام از مناطق عاری از بیماری با هماهنگی دامپزشکی، جلوگیری از تردد افراد متفرقه در دامداری، ضدعفونی خودروهای ورودی به واحد و مهم‌تر از همه واکسیناسیون دام‌ها، در جلوگیری از شیوع این بیماری مؤثر است.

رئیس شبکه دامپزشکی، در ادامه با اشاره به گستردگی بیماری در کشور، افزود: استان خراسان رضوی بویژه نیمه شمالی استان درگیر این بیماری است و بهترین راه ضد عفونی مستمر و جلوگیری از نقل و انتقال دام است.

 وی، با بیان اینکه بیماری از طریق سم وارد بدن دام میشود افزود: حداقل کاری که دامداران میتوانند انجام دهند ضد عفونی کردن مستمر سطح دامداری با آهک است.

 رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گناباد، با تاکید بر 2 نوبت واکسیناسیون دام ها در طول سال به جهت بالا بردن سطح ایمنی دام، افزود: با توجه به سرما دوست بودن ویروس تب برفکی، احتمال ابتلا و تلفات ناشی از این بیماری در دام در فصل پاییز و زمستان زیاد است؛ بنابراین دامداران بایستی هر چه سریع‌تر برای تزریق واکسن تب برفکی در دام سبک و سنگین اقدام کنند.

متقی، ادامه داد: اقدامات هشدار دهنده و بازدارنده که تاکنون در شهرستان انجام شده است، ارسال چندین پیامک برای دامداران شهرستان، نصب چندین بنر هشدار و بازدارنده در مبادی مجتمع‌های دامداری، شرکت های شیر و جایگاه های تحویل شیر شهرستان می باشد.

 او، با اشاره به واکسینه شدن رایگان ۱۱۰ هزار راس دام سبک و بیش از ۹ هزار راس دام سنگین در مرحله اول سال ۱۴۰۳ در شهرستان، افزود: این طرح با همکاری شبکه دامپزشکی و مراکز واکسیناسیون بخش خصوصی شهرستان انجام گرفته است و مرحله دوم آن بهمن ماه آغاز خواهد شد.

وی، در پایان خاطرنشان کرد: کاهش استقبال بهره برداران از تزریق این واکسن می‌تواند زنگ خطری برای شیوع گسترده بیماری در ماه‌های سرد سال باشد بنابراین با توجه به خسارات اقتصادی فراوان این بیماری و هزینه‌های گزاف درمان در صورت ابتلای دام، (به طوری که هزینه واکسیناسیون در مقابل آن بسیار ناچیز است)، تأکید می‌شود دامداران هر چه سریع‌تر با مراجعه به مراکز واکسیناسیون دامپزشکی شهرستان، نسبت به تزریق واکسن برای دام‌های خود اقدام کنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اداره شهرستان گناباد
  • کد خبر : 330983
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

لینک کوتاه