توصیه های بهداشتی دامپزشکی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با توجه به در پیش بودن سال نو و استقبال شهروندان از خرید ماهیان قرمز، توصیه هایی را به شهروندان در این زمینه اعلام داشت.
در این اطلاعیه آمده است: لازم است شهروندان پس از انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند و ظروف حمل یکبار مصرف، در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و نیز آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
همچنین ضروری است با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود و در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی، چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
در این اطلاعیه ذکر شده، ظرف نگهداری ماهی، یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی، حداقل یک لیتر و بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گراد می باشد.
دامپزشکی استان یادآور شده، بایستی غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود و به منظور تعویض آب هر بار 25 % کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری و در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد؛ اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شده و نیز به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان 3% و یا سایر ضدعفونی کننده هایی مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
این اطلاعیه یادآور شده در پایان نوروز، ماهی ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محل های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.