هشدار شبکه دامپزشکی کاشمر به شهروندان برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر اظهار داشت ذبح دام اگر در کشتارگاههای مورد تایید دامپزشکی و با رعایت نکات ایمنی باشد، و شهروندان گوشت مصرفی خود را از از مراکز مجاز و دارای مهر و لیبل دامپزشکی تهیه نمایند، نگرانی در خصوص انتقال بیماری تب کریمه کنگو وجود نخواهد داشت.

دکتر سعید خانزاده گفت: تب کریمه کنگو یکی از بیماریهای مهلک ویروسی خطرناک و کشنده مشترک بین انسان و حیوان می باشد که با آغاز فصل گرما و افزایش فعالیت کنه های عامل بیماری شیوع پیدا می کند و در انسان با علائمی همچون تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، خونریزی از لثه، بینی و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها آشکار می شود.
وی راههای انتقال این بیماری به انسان را گزش کنه آلوده به عامل بیماری ، تماس انسان با خون و لاشه دام کشتار شده آلوده و تماس با خون و ترشحات آلوده به خون فرد مبتلا به بیماری عنوان نمود.
این مقام مسئول در خصوص روش های پیشگیری از بیماری بیان کرد : مبارزه با انگل های خارجی (کنه ها) از طریق سمپاشی اماکن دامی وحمام ضد کنه دامها با سموم مناسب، خودداری از تردد به مراکز پر خطر مانند میدان دام و کشتارگاه و اجتناب از قرار گرفتن در معرض نیش کنه، بالا بردن امنیت و حفاظت فردی شاغلین با استفاده از پوشش های مناسب دامدار و سلاخان حین انجام کار، اجتناب از له کردن کنه با دست، پرهیز از رفتارهای پرخطر همچون خوردن کلیه و جگر تازه بهصورت خام یا نیم پز و کبابی و نگهداری گوشت تازه قبل از خرد کردن و مصرف بمدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال ودر معرض قرار نگرفتن افراد با ترشحات دام بیمار وتهیه گوشت از مراکز مجاز و دارای مهر و لیبل دامپزشکی میتواند به پیشگیری این بیماری کمک کند.
نظر دهید