• 1398/06/06 - 08:19
  • تعداد بازدید : 396
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
اداره کل دامپزشکی استان در آستانه ماه محرم خبر داد:

تشدید کنترل بهداشتی اماکن مرتبط با فرآورده های خام دامی

کنترل بهداشتی اماکن تولید، تهیه، نگهداری و عرضه انواع گوشت و فرآورده های خام دامی در اقصی نقاط خراسان رضوی طی ایام محرم و صفر و بویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت می گیرد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اعلام این خبر افزود: با توجه به نقش حیاتی و عمده ای که کنترل سلامتی فرآورده های خام دامی در تامین امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه ایفا می نماید و نیز افزایش گسترده نذورات از سوی خیرین محترم و استفاده از مقادیر زیادی گوشت و فرآورده های دامی در تهیه غذای نذری بویژه در این ایام، دامپزشکی به عنوان ناظر بر بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی، ضمن افزایش حضور فعال بازرسان و ناظرین بهداشتی، به منظور تامین سلامت عزاداران حسینی، بطور ویژه با راه اندازی گروه های ثابت و سیار بازرسی نسبت به کنترل کشتار دام در سطح معابر عمومی، کلیه مراکز مرتبط با فرآورده های خام دامی نظیر؛ آشپزخانه ها، رستوران ها، هتل ها، مراکز عرضه سطح شهر، سردخانه ها، مساجد، تکایا، محل های استقرار هیئات مذهبی، موسسات خیریه، زائرسراها، مامورسراها، ایستگاه های پذیرایی صلواتی بین راهی و ... را که تامین کننده مواد لازم برای هیات مذهبی و مردم هستند و یا مواد غذایی لازم برای هیئات در آن ها تهیه و تامین می گردد، اقدام خواهد نمود.

دکتر محمود قربان زاده، ازکلیه عزاداران محترم، خیرین و مسئولیت هیات مذهبی درخواست نمود به منظور حفظ سلامت شهروندان و عزاداران محترم و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام خصوصا مباحث مرتبط با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو، هرگونه کشتار دام نذری در کشتارگاه های دام و زیر نظر بازرسان دامپزشکی انجام شده و از انجام کشتار دام در معابر عمومی و تکایا و هیات خودداری نمایند.

وی افزود: قانون سازمان دامپزشکی کشور نیز تصریح می کند که کلیه صاحبان و مسئولان نگهداری دام و کارگاه ها و کارخانه ها و مراکز تهیه و آماده کردن فرآورده های خام دامی اعم از اشخاص و موسسات و شرکت های خصوصی و یا دولتی و یا وابسته به دولت و هر نوع شرکت و سازمانی که به نحوی از انحاء به پرورش دام و تهیه و آماده کردن فرآورده ها ی خام دامی اشتغال دارند، موظف به اجرای دستورالعمل های بهداشتی و قرنطینه ای سازمان دامپزشکی کشور می باشند. دکتر قربان زاده از مسئولین هیئات مذهبی نیز خواست تا در تهیه غذا، از گوشت و فرآورده های خام دامی سالم و بهداشتی استفاده کرده و مسائل بهداشتی را در کلیه مراحل تهیه ، نگهداری و اماده سازی این مواد جهت تهیه غذا های نذری هیئت ها دقت لازم را داشته باشند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 242963
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه