• 1397/08/19 - 08:52
  • تعداد بازدید : 1092
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی در گفتگو با روابط عمومی اداره کل دامپزشکی:

امید آن دارم تا توجه لازم به نقش دامپزشکی در رشد و توسعه اقتصادی بیشتر از قبل صورت پذیرد

 امروز صفحه گفتگوی پایگاه اطلاع رسانی دامپزشکی استان خراسان رضوی را به مصاحبه با دکتر احمد شریعتی، مدیر کل دامپزشکی اختصاص داده ایم؛ آنچه می خوانید حاصل این گفت و شنود است:

 

1.آقای دکتر مهم ترین وظایف اداره کل دامپزشکی را در چه بخش هایی می بینید؟

حوزه بهداشت دام، سلامت فراورده های خام دامی و نیز پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان ، از وظایف عمده سازمان دامپزشکی کشور و بالتبع این اداره کل می باشد. در اجرای این وظایف اساسی طبیعتا عملیات مختلفی شامل؛ واکسیناسیون، ضد عفونی، مراقبت، نمونه برداری و انجام آزمایشات، انجام کنترل بهداشتی بر فرآورده های خام دامی از مزرعه تا سفره غذای مردم، اقدامات قرنطینه ای و نظارت بر واردات و صادرات و... گوشه ای از تلاش های همکاران ما در حوزه دامپزشکی می باشد.

 2.به نظر شما اداره کل در کدام یک از بخش هایی که بر شمردید موفق تر عمل کرده است؟

در بیشتر زمینه ها خوشبختانه موفق بوده است. موفقیت اداره کل در کنترل بیماری هایی مثل تب برفکی و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و سایر بیماری های دامی و طیور، توسعه اقدامات قرنطینه ای و نظارت بر فراورده های خام دامی  مثل طرح ارتقاء بهداشتی کشتارگاه های دام و طیور و طرح های مختلف تشدید اقدامات نظارت بهداشتی در ایام خاص و تامین امنیت غذایی از دیگر محورهایی بوده که در پایتخت معنوی ایران اسلامی و با وجود ورود خیل عظیم زائران به شکل مطلوبی در حال پیاده سازی است.

 3. ارزیابی شما از عملکرد شش ماهه آن اداره کل در حوزه های مختلف اداری و فنی چیست؟

درحوزه اداری با مشکل کمبود نیرو روبرو بوده و در حوزه مالی ، اعتبارات،  از سال گذشته کمتر است. علیرغم آن با اخلاص مجموعه همکاران دامپزشکی، تلاش شد تا کمبودهای مذکور تغییرات چشمگیری در کمیت و کیفیت فعالیت های دامپزشکی نداشته باشد.

4.مهم ترین چالش های اداره کل را درحال حاضر در کدام قسمت ها می بینید؟

در حوزه فنی، نیاز به تغییر و بازنگری دستورالعمل ها و در حوزه مالی با مشکل کمبود اعتبارات و در حوزه اداری با چالش کمبود نیرو روبرو و از آن مهم تر تقویت نیروی فنی با انگیزه و با نشاط و تقویت آموزش های تخصصی با توجه به نیازهای جدید بخش می باشد.

5. از سازمان هایی نظیر سازمان دامپزشکی کشور و سازمان برنامه و بودجه استان چه انتظاراتی دارید؟

مدیریت محترم برنامه و بودجه استان تا حد امکان همیشه از این اداره کل حمایت لازم را نموده است. امیدوار هستیم با در نظر گرفتن اولویت سلامت و اهمیت اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی در ارتقای سلامت و بهداشت عمومی درتصمیم سازی استانی، بیش از گذشته ما را یاری کنند. دامپزشکی خراسان رضوی همواره پیشتاز در اجرای دستورالعمل های سازمانی بوده و تجربیات آن در سطح کشور به کار گرفته شده است. امیدواریم ، سازمان دامپزشکی کشور نیز با توجه به نقش خراسان رضوی، شرایط برای ارائه خدمات بهتر را تسهیل نماید.

 6.با توجه به فعالیت های صورت گرفته در حوزه امنیت غذایی و غذای حلال، سهم دامپزشکی استان را در بخش اقتصاد گردشگری به چه میزان می دانید؟

 تامین گوشت ، شیر، تخم مرغ و دیگر فراورده های خام دامی سالم برای مجاوران آستان مقدس حضرت رضا علیه السلام قابل برنامه ریزی است اما، تامین نیاز زائران آن حضرت که سالانه بالغ بر 26 میلیون نفر ارزیابی می شوند، کاری بزرگ است. برنامه های ویژه دامپزشکی در ستاد سفر، ستاد عید قربان و ستاد نوروزی ، بیانگر نقش دامپزشکی در گردشگری استان است. همچنین تامین غذای سالم به عنوان بخش بزرگی از امنیت غذایی، آن هم از نوع فراورده هایی چون گوشت که نیازمند رعایت ضوابط حلال در تامین آن می باشد، زنجیره اقدامات بهداشتی دامپزشکی را تبیین می نماید.

 7. آخرین وضعیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در استان تشریح نمایید.

خراسان رضوی از استان های موفق کشور در کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بوده است. حفظ صنعت پرورش طیور استان از آسیب های اقتصادی ناشی از این بیماری و تداوم تولید مرغ و تخم مرغ بدون خلل ، بیانگر نتیجه تلاش های دامپزشکی استان می باشد و در حال حاضر نیز این بیماری در استان در کنترل بوده و کانونی از بیماری مشاهده نمی شود. اما بنابر سیاست های دامپزشکی استان، اقدامات پیشگیرانه به شدت و با جدیت در حال اجرا بوده و همین اقدامات تا کنون باعث حفظ ذخایر پرورش طیور استان شده است؛ ولی همچنان نگران و حساس هستیم و با توجه به کانون های پراکنده بیماری در استان های مختلف و تراکم بالای جمعیت طیور در استان خراسان به ویژه نقشی که در تولید تخم مرغ و گوشت مرغ در استان داریم امکان درگیری بیماری در استان وجود دارد و بایستی تمامی دستگاه ها با توجه به وظیفه مندی که در این حوزه دارند و توسط وزارت کشور ابلاغ شده است وارد عمل شوند و نقش خود را ایفا نمایند تا ان شاء الله استان خراسان رضوی مانند سال گذشته پاک بماند و تولید،اشتغال، سلامت و بهداشت مردم دچار مشکل نشود.

 در پایان بر خود لازم می دانم از همه همکارانم در دامپزشکی خراسان رضوی ، بخش دولتی و خصوصی، دستگاه ها و نهاد های استان ، تولید کنندگان و دامداران محترم که همیشه کمال همکاری را در به نتیجه رساندن اقدامات دامپزشکی استان داشته اند تشکر و قدر دانی نمایم.

 امید آن دارم تا توجه لازم به نقش دامپزشکی در رشد و توسعه اقتصادی توسط قانون گذاران، مجریان و آحاد جامعه بیشتر از قبل صورت پذیرد تا امکان ارائه خدمات بهتر بیش از پیش فراهم گردد.

  • گروه خبری : گفتگو/یادداشت,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 2020
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه