• 1398/02/24 - 08:09
  • تعداد بازدید : 1430
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان از دستگیری عامل عرضه گوشت گربه ماهی و کوسه خبر داد؛ فروشنده کوسه در چنگ قانون

 23 دی ماه سال گذشته بود که اعلام شد محموله های فروش گوشت گربه ماهی و کوسه در مشهد کشف و ضبط شده است؛ کارشناسان دام پزشکی خراسان رضوی، هشت محموله در مجموع به وزن دو هزار و 500 کیلوگرم آبزیان حرام شامل کوسه ماهی، گربه ماهی و... را در مشهد و برخی شهرستان های استان کشف و ضبط کردند. این افراد سودجو که با سوءاستفاده از گرانی نرخ گوشت و فراورده های خام دامی، محموله آبزیان حرام گوشت را از بندر لنگه، بوشهر و هرمزگان وارد خراسان رضوی کرده بودند، قصد داشتند این محموله را در مشهد توزیع کنند. حال خبر رسیده که عامل عرضه و فروش این حرام گوشتان، یک شنبه شب در مشهد دستگیر شده است.

جلوگیری از توزیع آبزیان حرام گوشت در بازارهای مشهد
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دام پزشکی استان در گفت و گو با «خراسان رضوی» درباره جزئیات این ماجرا می گوید: سال گذشته در پی تشدید نظارت های میدانی دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دام پزشکی و کارشناسان دام پزشکی استان و به خصوص شبکه دام پزشکی مشهد، محموله های آبزیان حرام گوشت شامل کوسه ماهی، گربه ماهی و... که به عنوان ماهی حلال عرضه کردند، در شهرستان های مشهد، تربت حیدریه، فریمان و سبزوار کشف و ضبط شد. حجت الاسلام محمد حسن شورورزی تصریح می کند: یک شنبه شب گذشته یکی از این افراد سودجو در مشهد دستگیر شد و در دام پلیس افتاد. این افراد قصد داشتند این آبزیان حرام را به عنوان ماهی حلال گوشت در بازارهای عمومی مشهد همچون استقلال، بازار اطراف حرم و جمعه بازارها به فروش برسانند که با کشف و ضبط این محموله ها، موفق به این کار نشدند.وی می افزاید: همچنین در بررسی هایی که اکیپ های دام پزشکی استان از میادین توزیع گوشت، جمعه بازارها و ... در مشهد انجام دادند، هیچ موردی از عرضه این آبزیان حرام گوشت در این مکان ها مشاهده نشده است. مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دام پزشکی استان با بیان این که فرد دستگیر شده در اختیار دستگاه قضایی قرار گرفته است، تاکید می کند: پرونده برای این فرد تشکیل شده است و ما  از دستگاه قضایی درخواست می کنیم با توجه به این که این افراد به صورت شبکه ای فعالیت می کنند، جریمه های سنگینی برای آن ها در نظر بگیرند که دیگر از این اقدامات انجام ندهند.
شورورزی یادآور می شود: سوءاستفاده گران و متخلفان، سر و ته ماهی های حرام گوشت را می زنند و شکمش را خالی و به عنوان ماهی حلال گوشت در سطح بازار عرضه می کنند که در این موارد تشخیص آن برای عموم مردم ناممکن می شود. وی تصریح می کند: ماهی حلال گوشت باید حتما دارای فلس و پولک باشد و همچنین نحوه صید آن محرز شود و با توجه به عدم شناخت ماهیان حلال گوشت توصیه می شود که مردم حتما از مراکز مورد تایید دام پزشکی اقدام به خرید کنند تا ضمن اطمینان از سلامت محصول از حلال بودن محصول خریداری شده نیز اطمینان حاصل کنند.
شهروندان مراقب باشند
شورورزی، عرضه و فروش هرگونه آبزیان حرام گوشت را اقدامی غیرقانونی و غیر شرعی بیان می کند و می افزاید: از شهروندان عزیز درخواست می کنیم تا زمانی که 100 درصد از حلال بودن آبزیان مطمئن نشده اند، به هیچ عنوان از آن استفاده نکنند. وی می افزاید: با توجه به شگرد متخلفان در عرضه آبزیان حرام گوشت به عنوان حلال که سر و ته این ماهیان زده و غیر قابل تشخیص می شود، همچنین با توجه به ضعف نظارت شرعی و بهداشتی بر فروشندگان دوره گرد، تذکر جدی به هموطنان گرامی داده می شود که از خرید هرگونه آبزیان از فروشندگان دوره گرد و بدون هویت خودداری کنند و در صورت وجود هرگونه ابهام در این نوع فراورده ها با سامانه تلفنی 1512 یا سامانه پیامکی 300001512 در ارتباط باشند.
محموله معدوم می شود
وی در پاسخ به این سوال که سرنوشت این محموله کشف شده چه خواهد شد، می گوید: این هشت محموله آبزیان حرام گوشت که کشف و ضبط شده است قابلیت مصرف غیر انسانی دارد، ولی چون ممکن است مورد سوء استفاده قرار بگیرد و به صورت زیرزمینی در چرخه تولید مواد غذایی مثل سوسیس و کالباس از آن استفاده شود، اجازه نمی دهیم استفاده شود و معدوم خواهد شد. وی تصریح می کند: حتی برای این نوع محموله ها متقاضی داشتیم که افراد می خواستند برای خوراک دام و حیوانات استفاده کنند، به هر حال چون ممکن است سوء استفاده شود، حتی اجازه این کار را ندادیم. شورورزی درباره زمان معدوم کردن این محموله ها نیز اظهار می کند: منتظر دستور دادستانی برای معدوم کردن این محموله ها هستیم.
فعالیت 700 ناظر شرعی در استان
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دام پزشکی استان همچنین به فعالیت 700 ناظر شرعی در استان اشاره می کند و می افزاید: در سال 85 مجلس شورای اسلامی مصوبه خوبی برای فعالیت ناظران شرعی تصویب کرد، بر این اساس اگر ناظران شرعی تشخیص دادند که ذبح شرعی رعایت نشده است، دستور معدوم آن ها سریعا از طریق دادستانی گرفته می شود.

قسمتی از محموله- عکس از حجت الاسلام محمد حسن شورورزی

 

منبع: روزنامه خراسان رضوی

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 129757
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه