• 1403/11/02 - 10:32
  • تعداد بازدید : 66
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار دامپزشکی طرقبه و شاندیز در خصوص مصرف تخم مرغ به صورت خام و احتمال مسمویت غذایی

روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، در خصوص مصرف تخم مرغ به صورت خام و احتمال مسمویت غذایی با سالمونلا، هشدار داد.

دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، بیان نمود: تخم مرغ می تواند به سادگی با انتقال باکتری سالمونلا که شایع ترین عامل اسهال و استفراغ به شمار می رود، از طریق آلوده شدن به فضولات پرنده، این آلودگی را به انسان انتقال دهد بنابراین شهروندان حتما دقت کنند که تخم مرغ به صورت کامل پخته شده و سپس مصرف شود.

وی، در خصوص علایم مسمویت غذایی با سالمونلا گفت: علائم غالبا بعد از 12 تا 72 ساعت، پس از بلع غذا ظاهر می شوند. این علائم عبارتند از: دل پیچه، گرفتگی های عضلات شکمی، تب، اسهال، حالت تهوع و استفراغ است.گاهی باکتری از بین می رود ولی عوارض آن تا مدت ها باقی مانده و باعث بروز بیماری های دیگر می شود.

قدرتی، در پایان افزود: مهمترین نکته در پیشگیری از مسومیت ­های غذایی این است که طی پروسه ذخیره، آماده‌سازی و پخت موادغذایی دقت و توجه کافی به کار گرفته شود و نیز توصیه نمود:

- دست‌ها و تمام سطوحی را که طی آشپزی، مواد غذایی با آنها تماس دارند، قبلا شسته و تمیز شوند؛

- از غذایی که باقی می‌ماند،‌ در یخچال نگهداری شود و در طولانی مدت از مصرف آن خوداری گردد؛

- در پختن و حرارت دادن غذاهایی نظیر تخم‌مرغ، ماکیان، گوشت‌های قرمز، ماهی، صدف، شیر و فرآورده‌های لبنی دقت کافی صورت گیرد؛

- در تهیه مواد غذایی بویژه فرآورده های خام دامی به تاریخ تولید و انقضاء و لیبل بهداشتی محصول توجه نمایند.

  • گروه خبری : اداره شهرستان بینالود,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 332497
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان