هشدار دامپزشکی طرقبه شاندیز :
تخم مرغ را خام نخورید
روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، در خصوص مصرف تخم مرغ به صورت خام و احتمال مسمویت غذایی با سالمونلا هشدار داد.

دکتر قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز گفت: تخم مرغ می تواند به سادگی با انتقال باکتری سالمونلا که شایع ترین عامل اسهال و استفراغ به شمار می رود ، از طریق آلوده شدن به مدفوع مرغ ، این آلودگی را به انسان انتقال دهد بنابراین شهروندان حتما دقت کنند که تخم مرغ به صورت کامل پخته شده باشد و بعد مصرف نمایند.
وی در خصوص علایم مسمویت غذایی با سالمونلا گفت: علائم غالبا بعد از 12 تا 72 ساعت، پس از بلع غذا ظاهر می شوند. این علائم عبارتند از:
- دل درد
- گرفتگی های عضلات شکمی
- اسهال
- تب
گاهی باکتری از بین می رود ولی عوارض آن تا مدت ها باقی مانده و علت بروز بیماری های دیگر می شود.
دکتر قدرتی در پایان افزود: مهمترین نکته در پیشگیری از مسومیت های غذایی این است که طی پروسه ذخیره، آمادهسازی و پخت موادغذایی دقت و توجه کافی به خرج دهید:
- دستها و تمام سطوحی را که طی آشپزی، مواد غذایی با آنها تماس دارند، بشویید (زمان مناسب برای شستوشوی بهداشتی دستها 30 ثانیه است)
- از غذایی که باقی میماند، در یخچال نگهداری کنید.
- در پختن و حرارت دادن غذاهایی نظیر تخممرغ، ماکیان، گوشتهای قرمز، ماهی، صدف، شیر و فرآوردههای لبنی دقت کافی را به خرج دهید.