توصیه بهداشتی خرید و روش تشخیص ماهی قزل آلای سالم از فاسد
دکتر شمس رییس شبکه دامپزشکی درگز درمورد روش تشخیص ماهی قزل آلای سالم عنوان کرد: در ماهی تازه سالم چشم ها براق، محدب و کاملاً برآمده و با مردمک روشـن و قرنیـه شـفاف می باشد.
وی افزود: گوشت ماهی تازه سالم دارای حالت ارتجاعی (الاستیک) است که با فشار انگشت نشانه بر روی عضلات پشتی اطراف ستون فقرات ماهی قابل تشخیص و اثر فرورفتگی ناشی ازفشار انگشت بر روی عضلات باقی نمی ماند، در ماهی تازه سالم درجه یک رنگ آبشش قرمز روشن بدون موکوس می باشد. پوست روشن ، براق و بدون تغییر رنگ می باشد.
دکتر شمس ادامه داد: ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻋﻼﻣﺖ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻣﺎﻫﻲ ﺳﺎﻟﻢ از ﻓﺎﺳﺪ ﺗﻮﺟﻪ ﻛﺮدن ﺑﻪ ﻗﻮام و ﺣﺎﻟﺖ ﻇﺎﻫﺮی آن اﺳﺖ ﻛﻪ در مﺎﻫﻴﺎن ﺳﺎﻟﻢ ﺳﻔﺖ و ﺳﺨﺖ ﺑﻮده و در ﻣﺎﻫﻴﺎن ﻓﺎﺳﺪ ﻧﺮم و ﺷﻞ اﺳﺖ. قزل آلا حتی در زمانیکه تازه از آب گرفته شده دارای ترشحات موکوسی و لزج است ضمنا این ترشحات هم بر روی آبشش هم پوست می تواند باشد، غالباً این بو ( فساد) آمونیاکی است ولی هرگونه بوی نامطبوع دیگر مثل اسیدی و تند می تواند باشد.