رئیس شبکه دامپزشکی درگز:
توصیه به همشهریان درباره نحوه نگهداری و مصرف گوشت منجمد
مهم ترین و اصلی ترین روش نگهداری طولانی مدت گوشت، "انجماد" می باشد که به وسیله تونل های انجماد در واحد خاص و بسته بندی تحت نظر دامپزشکی امکان پذیر خواهد بود. انجماد اصولی گوشت در واحد های فوق اجازه می دهد که بتوان گوشت را در دمای انجماد تعریف شده حتی تا یکسال نگهداری کرد.
دکتر حامد شمس رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان درگز گفت: گوشت ماده غذایی است که خیلی زود آلوده و فاسد می شود و اگر در هر کدام از مراحل تولید، کشتار، بسته بندی، فروش، نگهداری و مصرف، بهداشت گوشت رعایت نشود، موجب بیماری و مسمومیت در انسان می شود. به عنوان مثال نوسان دمای انجماد در گوشت های یخ زده، امکان رشد میکروارگانیسم ها را در این گوشت ها افزایش می دهد و همین مسأله امکان فساد گوشت را بالا می برد.
شمس در مورد روش نگهداری و مصرف گوشت منجمد به همشهریان توصیه هایی ذیل بیان نمود:
الف- گوشتی که از انجماد خارج شده است، بسیار زودتر از گوشت معمولی فاسد می شود؛ بنابراین سریعاً باید مصرف شود.
ب- هرگز گوشتی را که از انجماد خارج شده است برای نگهداری بیشتر مجدداً منجمد نکنید. چون علاوه بر اینکه خیلی زودتر فاسد می شود، فاقد ارزش غذائی لازم خواهد بود.
ج- اگر گوشت منجمد را چرخ نمائید، به سرعت خراب شده و ارزش غذائی خود را از دست می دهد. لذا اگر چنین گوشت چرخ کرده ای قابلیت مصرف داشته باشد، بایستی سریعاً مصرف گردد.
د - خروج از حالت انجماد بایستی به کندی صورت گیرد؛ قرار دادن گوشت های منجمد در یخچال های خانگی با دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد بهترین روش برای دیفراست و یا یخزدایی خواهد بود.
ه : بسته بندی و انجماد گوشت در کارخانجات مجهز و پیشرفته، تحت نظارت متخصصین امر دامپزشکی و با رعایت کلیّه موازین فنی و بهداشتی صورت می گیرد تا به دست مصرف کنندگان برسد.