شنبه 14 تیر 1404

flag
  • 1397/01/11 - 12:00
  • تعداد بازدید : 165
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

گوشت‌های منجمد را مصرف کنیم یا نه؟



نکته مهمی که درباره گوشت‌های یخی وجود دارد، این است که متأسفانه در کشور ما، عمدتا شرایط مناسب برای نگهداری از این گوشت‌ها تا زمان مصرف و رسیدن به دست مصرف‌کننده رعایت نمی‌شود. یعنی پس از این که این گوشت‌ها در دمای منفی ۴۵ درجه فریز می‌شوند، باید تا لحظه رسیدن به دست مصرف‌کننده در دمای ۱۸- درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند. 



گاهی این شرایط دمایی هنگام حمل و نقل یا حتی در سردخانه‌ها به دلیل خرابی ماشین‌های حمل و نقل یا قطع و وصل برق در سردخانه‌ها حفظ نمی‌شود. یعنی ممکن است دمای گوشت‌های یخی که باید به طور ثابت ۱۸- درجه بماند، در زمان‌هایی از نگهداری در سردخانه یا هنگام حمل و نقل به ۸- یا ۱۰- درجه برسد و این دما مدام در نوسان باشد. همین امر باعث می‌شود که کیفیت چشایی و عطر و طعم گوشت‌های یخ‌زده نسبت به گوشت‌های تازه کمتر باشد.



از طرف دیگر نوسان دمای انجماد در گوشت‌های یخی امکان رشد میکروارگانیسم‌ها را در این گوشت‌ها افزایش می‌دهد و همین مسئله امکان فساد گوشت را بالا می‌برد. ضمن اینکه قطره‌های خونابه‌ای که به دلیل نوسان دما از گوشت خارج می‌شود، می‌تواند باعث از بین رفتن مقداری از مواد مغذی محلول در آب گوشت شود.



 اصلاً به همین دلیل است که توصیه می‌شود بهیچ عنوان برای باز کردن یخ گوشت آن را داخل آب داغ یا سرد قرار ندهید تا بخشی از ویتامین‌ها و پروتئین گوشت از طریق هدر رفتن خونابه‌اش از بین نرود. البته ناگفته نماند که نوسان دما در زمان نگهداری گوشت یخی تا پیش از رسیدن آن به دست مصرف‌کننده به معنای از بین رفتن کامل مواد مغذی موجود در گوشت‌های یخی نیست.


 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 34111
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور