اطلاعیه بهداشتی دامپزشکی سبزوار درباره ماندگاری فرآوردههای خام دامی
دکتر براتالله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، با هدف ارتقای سطح آگاهی عمومی درباره ایمنی مواد غذایی، جزئیات ماندگاری مجاز فرآوردههای خام دامی پرمصرف را تشریح کرد.

وی، در خصوص گوشت قرمز گفت: گوشت تازه گاو و گوسفند حداکثر تا ۳ روز در یخچال و در حالت انجماد به ترتیب تا ۱۲ ماه و ۹ ماه قابلیت نگهداری دارند. دل، جگر و قلوه تازه تا ۴۸ ساعت، مغز تا ۲ روز، زبان تا ۳ روز و گوشت چرخکرده منجمد تا ۳ ماه ماندگاری دارد.
در ادامه، زیدآبادی، به فرآوردههای طیور اشاره کرد و افزود: لاشه کامل مرغ تازه و قطعات گوشت مرغ، چه با استخوان و چه بدون استخوان، در یخچال تا ۳ روز و در فریزر تا ۱۲ و ۹ ماه نگهداری میشوند. جگر، دل و پای مرغ تازه تا ۲ روز و گوشت چرخشده یا خمیر مرغ نیز ۲ روز در یخچال و ۳ ماه در فریزر ماندگار است.
وی، همچنین درباره گوشت بوقلمون اظهار داشت: لاشه کامل بوقلمون تازه تا ۳ روز در یخچال قابلیت نگهداری دارد. همچنین قطعات گوشت بوقلمون، با یا بدون استخوان، تا ۳ روز به صورت تازه در یخچال و تا ۹ ماه در حالت انجماد قابل مصرف هستند.
در بخش آبزیان، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، گفت: فیله ماهی یا ماهی شکم خالی تازه حداکثر تا ۳ روز در یخچال قابل نگهداری است. ماهیهای چرب در صورت انجماد تا ۹ ماه و ماهیهای کمچرب تا ۱۲ ماه ماندگاری دارند. لازم به تأکید است که ماندگاری ماهیها از زمان صید محاسبه میشود.
او، همچنین افزود: تخممرغ خوراکی تازه، در صورت نگهداری در دمای یخچال، تا یک ماه برای مصرف خانوار قابل استفاده است. همچنین عسل بستهبندیشده با درببندی کامل، در صورتی که در شرایط خشک و به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شود، تا دو سال ماندگاری دارد.
زیدآبادی، در پایان از شهروندان خواست: تا با رعایت نکات بهداشتی و دمایی در نگهداری مواد غذایی، از بروز بیماریهای ناشی از فساد مواد پروتئینی جلوگیری کرده و همواره فرآوردههای دارای مجوز دامپزشکی و نشان استاندارد را از مراکز معتبر تهیه کنند.