با هدف تأمین بهداشت عمومی جامعه در شهرستان مشهد انجام شد:
بازدید شبانه از کشتارگاه های طیور و نظارت بر روند بهداشتی کشتار و استحصال گوشت مرغ
بازدید شبانه از کشتارگاه های طیور و نظارت بر روند بهداشتی کشتار و استحصال گوشت مرغ، در دامپزشکی شهرستان مشهد بصورت مستمر در حال انجام است.
با توجه به نقش کشتارگاه های طیور در تأمین بهداشتی گوشت مرغ، آلایش و ... و به تبع آن تامین سلامت جامعه و شهروندان، رعایت دستورالعمل های دامپزشکی در خصوص حمل، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی در کشتارگاه ها همواره مورد توجه و بررسی دامپزشکی شهرستان مشهد، می باشد.
روابط عمومی شبکه دامپزشکی مشهد، از بازدید تیم های نظارتی این شبکه با همراهی رییس و معاون شبکه، از 4 کشتارگاه ها طیور شهرستان ، جهت بالا بردن کیفیت گوشت مرغ استحصالی، نظارت کامل بر روند بهداشتی کشتار مرغ، خبر داد.
دکتر محمد سیاح رئیس شبکه دامپزشکی مشهد، تصریح کرد: در راستای تامین گوشت مرغ و آلایش سالم و بهداشتی برای شهروندان، نظارتهای بهداشتی کارشناسان دامپزشکی مشهد، از محل مرغداری تا کشتارگاه بطور مستمر از طریق نظارت بر مرغداری ها، بررسی سامانه های دامپزشکی، کشتارگاه های طیور و نهایتا بازدید و بررسی شرایط عرضه در فروشگاه ها، در حال انجام می باشد.
وی، با اشاره به طی مراحل از کشتار تا توزیع در فروشگاه ها افزود: اخذ گواهی سلامت و مجوز بهداشتی حمل توسط مرغدار برای خودروهای واجد شرایط، تخلیه و بررسی سلامت ظاهری مرغ زنده در کشتارگاه ، نظارت های بهداشتی و شرعی بر کلیه مراحل کشتار و بسته بندی، بارگیری گوشت و آلایش استحصالی مرغ و توزیع در فروشگاه ها، همگی تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی می باشد.
سیاح، با بیان اینکه کشتارگاه های طیور نقش مهمی را در کنترل و پیشگیری از انتشار بیماری های طیور بویژه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ایفا می کنند، گفت : ضروری است ورود مرغ زنده به کشتارگاه از مرغداری های عاری از بیماری، ضد عفونی خودرو های حمل مرغ زنده، کشتار و همچنین رعایت ضوابط بهداشتی قرنطینهای بطور جدی مورد توجه مدیران و مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاه های طیور، قرار گیرد.
وی، در پایان بر رعایت بهداشت مجموعه کشتارگاه، شستشو و ضد عفونی سالن ها پس از کشتار تأکید کرد و افزود: حفظ سلامت شهروندان خط قرمز دامپزشکی است و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی برخورد جدی با فرد خاطی صورت خواهد گرفت.