موضوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دستور کار کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان خوشاب
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی خوشاب موضوع بیماری تب کریمه کنگودر جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس شبکه دامپزشکی خوشاب گفت: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه افزایش فعالیت کنه ها و خطر انتقال بیماری به انسان از دام های آلوده نظیر گوسفند، بز، شترمرغ و گاو در صورت بی احتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده انتقال این بیماری در انسان قوت خواهد گرفت و با توجه به اینکه این بیماری برای انسان بسیار خطر ناک و خطر افرین است ولی قابل پیشگیری می باشد.
دکتر زیدآبادی گفت: این بیماری در دام علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن تب خفیف می باشد.
وی افزود: عمده ترین راه انتقال بیماری به انسان از طریق تماس با دام های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح دام، گزش کنه و یا له کردن کنه می باشد.
دکتر زیدآبادی اقداماتی نظیر نظارت بر کشتارگاه ها ، نگهداری لاشه در پیش سرد کشتارگاه، مبارزه و برخورد با کشتار های غیر مجاز، آموزش های مستمر به گروه های هدف، سم پاشی دام ها و اماکن دامی و سم پاشی و ضد عفونی کشتارگاه در راستای مبارزه و پیشگیری این بیماری را از اقدامات دامپزشکی اعلام کرد.
وی در پایان از شهروندان خواست تا مواد پروتئینی گوشتی خود را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی که دارای مهر و لیبل دامپزشکی هست تهیه نمایند و از کشتار دام تحت هر عنوان در معابر عمومی و منازل جدا خودداری نمایند و نیز اعلام کرد دامداران باید در جهت مبارزه و پیشگیری این بیماری به طور مستمر نسبت به سم پاشی دام ها و جایگاه نگهداری دام خود اقدام لازم به عمل آورند.
نظر دهید