ایمن سازی بیش از 48 هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری شاربن در سال 1402 در طرقبه شاندیز
روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، از ایمن سازی بیش از 48 هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری شاربن در سال 1402 در طرقبه شاندیز خبر داد.
دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، در این خصوص گفت: عامل بیماری شاربن باکتری باسیلوس آنتراسیس می باشد که با توجه به قابلیت انتقال آن به انسان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ایمن سازی کلیه دام ها (گاو، گوسفند، بز، شتر و تک سمی) علیه بیماری شاربن بسته به وضعیت بیماری در شهرستان الزامی می باشد.
وی، در ادامه افزود: بیماری در دام به سه شکل فوق حاد، حاد و تحت حاد و با علائمی چون تب بالا، لرزش، مرگ ناگهانی، خروج خون تیره از منافذ بدن و باد کردن سریع لاشه بروز می یابد. با توجه به اینکه بیماری شاربن معمولا از طریق خاک به دام منتقل می گردد، واکسیناسیون سالیانه دام ها و عدم چرای دام در مراتع آلوده در کنترل بیماری بسیار موثر می باشد.
قدرتی، در پایان ضمن تاکید بر عدم کالبد گشایی دام های مشکوک به بیماری شاربن گفت: لاشه و اجزای دام مبتلا به بیماری شاربن بایستی سوزانده شده و خاکستر آن عمیقا دفن گردد. همچنین با توجه به نقش یون کلسیم در ادامه حیات باسیل شاربن به جای آهک (زنده یا کشته) از فرمالدئید 10 درصد برای ضد عفونی دام های تلف شده استفاده گردد.