توصیه دامپزشکی بینالود در خصوص عقیم سازی کود مرغ
روابط عمومی شبکه دامپزشکی بینالود گفت: کود مرغداری ها می تواند حاوی انواع عوامل بیماری زا باشد به همین دلیل و به منظور جلوگیری از شیوع بیماری برای مصرف آن در زمین های زراعی، رعایت مراحل بهداشتی اجباری است.
![](/thumbnail/550-375_100/uploads/23/2021/May/03/عکس5_crop.jpg)
دکتر قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی بینالود گفت:کود مرغی بایستی قبل از حمل و جابه جایی حداقل به مدت بیست روز در محل مناسب جمع آوری و ذخیره شود .این محل مناسب می تواند گودالی در مرغداری با عمق حداقل دو متر باشد که کف آن با آهک به ضخامت 10 تا 15 سانتی متر مفروش گردد.
وی با بیان اینکه این محل همچنین باید به دور از آب های جاری و زیر زمینی باشد، افزود: روی گودال پر از کود پلاستیک کشیده شود و روی آن به عمق 40 سانتی متر خاک ریخته شود.
زمانی که دمای عمق 60 سانتی متری کود به 55-42 درجه سانتی گراد برسد، با ایجاد پدیده تخمیر و کاهش اسیدیته، عوامل ویروسی غیرفعال شده و مسلما تعداد زیادی از عوامل بیماری زا از بین می روند. در این حالت می توان نسبت به بارگیری کود در کامیون های واجد شرایط اقدام نمود.
دکتر علیرضا قدرتی با اشاره به شرایط حمل و نقل کود گفت: هر گونه حمل و نقل کود باید با اخذگواهی از شبکه دامپزشکی شهرستان باشدو اتاق بارگیری کامیون های حمل و نقل کود دارای سطحی یکپارچه، بدون خلل و فرج و قابل شستشو و ضدعفونی باشد و همچنین پوشاندن سطح کود با استفاده از پوشش پلاستیکی مقاوم (نایلون) به منظور جلوگیری از پراکنده شدن کود توسط وزش باد در طی مراحل حمل تا زمان تخلیه الزامی است.
و در پایان ،کامیون های مخصوص حمل و نقل کود پس از تخلیه باید کاملا شستشو و توسط ضدعفونی کننده مناسب گندزدایی شوند و تایید تخلیه گواهی مربوط را از شبکه دامپزشکی شهرستان مقصد دریافت نمایند
نظر دهید