توصیه دامپزشکی طرقبه و شاندیز به زنبورداران در خصوص تغذیه کمکی در پاییز و زمستان
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز، دکتر علیرضا قدرتی رئیس شبکه توصیه هایی را در خصوص زمستان گذرانی و تغذیه کمکی در فصل سرما به زنبورداران اعلام نمود.
وی در خصوص دلایل تغذیه تکمیلی موارد ذیل را عنوان نمود:
1-تأمین کمبود مواد غذایی جهت حفظ سلامتی، رفتار طبیعی و رشد و نمو زنبوران
2-آماده کردن کلنی برای فصل سرما که جریان شهد و گرده گل کمتر است.
3- افزایش جمعیت کلنی و حمایت از نوزادان و تداوم تخم ریزی در مواقع هوای طوفانی و نامناسب که زنبور توان گشت زنی و جمع آوری شهد وگرده ندارد.
4-نگهداری کلنی ها و طولانی نمودن فصل پرورش زنبورهای نر جهت جفت گیری با ملکه
5-کمک به کلنی های ضعیف یا غارت شده به منظور تقویت و بازسازی آنها
قدرتی افزود: تغذیه تکمیلی بعد از برداشت عسل و آخرین مهاجرت کلنی های زنبور عسل برای زمستان گذرانی بوده و با شربت غلیظ (یک قسمت آب و دو قسمت شکر) انجام می گیرد.
تغذیه زمستانه عموما تا بهار مصرف می شود و در عسل های برداشتی سال بعد زنبوردار قرار نمی گیرد و صرفا جهت تاب آوری کلنی در فصل سرد سال استفاده می شود.
وی همچنین تاکید کرد: این نوع تغذیه باید به صورت اصولی انجام شود و نباید از محصولات غیر مجاز، تاریخ منقضی و فاقد هویت تحت عنوان خمیر و غذای آماده زنبور عسل استفاده نمود و میزان آن نیز اهمیت دارد و بایستی متناسب با درجه گرمی و سردی هوا و جمعیت کلنی
باشد و اگر ذخیره غذایی بیشتر از مصرف زنبور در داخل کندو بماند، دچار فساد می شود و باعث بروز خسارت و تلفات در کندو خواهد شد.