• 1400/09/01 - 08:10
  • تعداد بازدید : 78
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دامپزشکی بینالود؛ هشدار ممنوعیت مصرف نان و علوفه کپک زده جهت خوراک دام

دکتر قدرتی رئیس شبکه دامپزشکی بینالود گفت: با توجه وضعیت خشکسالی و گرانی خوراک دام برخی دامداران اقدام به مصرف ضایعات نان و علوفه کپک زده جهت تغذیه دام هایشان می نمایند که استفاده از خوراک کپک زده علاوه بر خطراتی مثل سقط جنین، اختلالات گوارشی، کاهش تولید برای دام بر سلامت انسان نیز تأثیرات منفی می گذارد.

وی اضافه کرد:. رشد این کپک ها در علوفه تولید سمومی می کند که به محصول تولیدی دام نیز وراد می شود و انسان با مصرف شیر و گوشت آلوده دچار مسومیت های غذایی، مشکلات کبدی، آلرژی و گاها سرطان می شود.

دکتر قدرتی ادامه داد: هر گونه قصور در خشک کردن محصولات دانه ای ، افزایش رطوبت انبار و توده کردن محصول بر شدت این کپک ها می افزاید و با مدیریت صحیح می توان از این قضیه پیشگیری کرد.از جمله روش های جلوگیری از رشد کپک در علوفه می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • 1- برداشت در رطوبت مناسب (۳۰-۳۵%)
  • 2-برش دادن به طور یکنواخت در طول مناسب برای تراکم بهتر و حذف هوا
  • 3-اندازه سیلو باید برای اطمینان از حذف روزانه علوفه، سریع تر از سرعت خراب شدن، با اندازه گله هماهنگ باشد
  • 4-پرکردن سریع سیلو
  • 5-بسته بندی علوفه به اندازه کافی
  • 6-پوشش سیلوی افقی بلافاصله در طول یا بعد از پر کردن
  • 7-استفاده از افزودنی های علوفه (مانند آمونیاک، پروپانوئیک اسید، کشت های میکروبی و یا علوفه آنزیمی) ممکن است در پیشگیری از  مابکوتوکسین ها مفید باشد زیرا آنها در کاهش رشد کپک موثر هستند.

8-استفاده ازآنتی اکسیدان ها جهت جلوگیری از اکسیداسیون چربی ها و ویتامین ها

وی در پایان اشاره کرد: اهمیت سلامت دام و انسان ایجاب می کند با آموزش های بیشتر دامداران و مرغداران در این زمینه از انتقال سموم و بیماری ها به بدن مصرف کنندگان جلوگیری کنیم.

  • گروه خبری : اداره شهرستان بینالود
  • کد خبر : 279160
کلمات کلیدی
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید