فعالیت ۱۴۰ زنبورستان در شهرستان طرقبه و شاندیز / نظارت بهداشتی بر تولید سالانه 28 تن عسل
رییس شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، از فعالیت 140 زنبورستان در سطح شهرستان خبرداد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، دکتر "علیرضا قدرتی" با اشاره به وضعیت شهرستان در زمینه پرورش زنبور عسل، اظهار کرد: با توجه به اینکه این شهرستان از نظر جغرافیایی کوهپایهای است و علیرغم وسعت کوچک، در بخش باغداری جزو رتبههای بالای استان خراسان رضوی قرار دارد، از وضعیت مطلوب و قابل قبولی در سطح استان برخوردار است.
وی، در خصوص پراکندگی زنبورستانها در شهرستان، تصریح کرد: کلونیها و زنبورستانها در تمام مناطق شهرستان پراکنده و زنبورداران طرقبه شاندیز بیشتر کوچرو هستند، آنها ۶ ماهه اول سال را در شهرستان و ۶ ماهه دوم سال را عمدتاً در منطقه سرخس، بخش جنگل شهرستان رشخوار و برخی نیز به سمت جنوب استانهای هرمزگان، کرمان و بوشهر کوچ میکنند.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، با بیان اینکه در شهرستان ۱۴۰ زنبورستان فعال وجود دارد، گفت: بر اساس آخرین آمارگیری در سال گذشته، بالغ بر ۸ هزار و ۵۰۰ کلونی فعال زنبور عسل در سطح شهرستان وجود دارد.
"قدرتی" با اشاره به رتبه شهرستان در تولید عسل در استان، بیان کرد: شهرستان طرقبه و شاندیز جزو سه شهرستان اول تولید عسل در استان خراسان رضوی است و سالانه بالغ بر ۲۸ تن عسل تولید میکند.
وی، با اشاره به مرغوبیت و کیفیت عسل طرقبه و شاندیز، افزود: عسل تولیدی این شهرستان به دلیل کوهپایهای بودن منطقه، بسیار مرغوب و با کیفیت است و مشتریان خاص و منحصر به فردی دارد.
قدرتی، در مورد صادرات عسل، گفت: عسل تولیدی شهرستان طرقبه و شاندیز به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اتحادیه اروپا و کانادا صادر میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، تأکید کرد: شهرستان ظرفیت و پتانسیل خوبی برای توسعه و گسترش زنبورستانها دارد، علاوه بر این، در حوزههای جانبی پرورش زنبور عسل نیز میتوان اقدامات شاخصی انجام داد، مانند ایجاد مراکز تکثیر و پرورش، تکثیر و پرورش ملکه و نژادهای سازگار با اقلیم کشور، استحصال و فرآوری زهر زنبور عسل، و ایجاد و توسعه کارخانجات بستهبندی عسل برای صادرات و دستیابی به بازارهای جهانی انجام داد.
وی، ادامه داد: ایجاد مرکز بستهبندی عسل تحت نظر دامپزشکی و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و فرآوردههای جانبی زنبور عسل مانند؛ ژل رویال، از جمله مواردی است که میتوان برای توسعه و گسترش صنعت زنبورداری روی آنها سرمایهگذاری کرد.