• 1403/06/01 - 07:42
  • تعداد بازدید : 123
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز در خصوص بیماری هپاتیت نکروزان ( قانقاریای کبد)

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز، وجود هر گونه انگل در کبد و جراحت کبدی باعث افزایش بروز بیماری هپاتیت نکروزان در دام می گردد.

دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه و شاندیز در این خصوص گفت: بیماری هپاتیت نکروزان (قانقرایای کبد) یک نوع توکسمی حاد در گوسفند، بز و ندرتاً گاو می باشد که در اثر توکسین باکتری کلستردیوم نووایی در بافت کبد به وجود می آید. اسپور باکتری از طریق دستگاه گوارش وارد بدن دام می گردد و به کبد نفوذ می کند. آسیب کبدی ( به دلیل مهاجرت انگل های فاسیولا، دیکروسلیوم، نوزاد تنیا ساژیناتا) و ایجاد شرایط هایپوکسی باعث ترشح توکسین از کلستردیوم نووایی می گردد.

وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه دام در اثر توکسمی و اختلال تنفسی تلف می گردد، علائم بالینی خاصی در آن مشاهده نمی گردد. وجود نقاط نکروتیک و پر خون در کبد، خیز در زیر جلد نواحی گردن، تیرگی و خشکی لاشه، فساد سریع لاشه و خروج خونابه از سوراخ بینی از علایم کالبد گشایی دام تلف شده می باشد.

قدرتی در پایان ضمن اشاره به اهمیت انگل های مهاجم به بافت کبد در بروز بیماری در دام گفت: میزبان واسط انگل های کبدی (حلزون ها) در مراتع آلوده باید حذف گردد، درمان ضد انگلی سگ ها جدی گرفته شود، داروی ضد انگل اختصاصی به دام ها خورانده شود و جهت واکسیناسیون دام ها علیه بیماری قانقرایا اقدام گردد.

  • گروه خبری : اداره شهرستان بینالود,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 324130
pr_rkh روابط عمومی استان

pr_rkh روابط عمومی استان