رئیس شبکه دامپزشکی تربت جام:
موردی از بیماری شاربن در دام ها مشاهده نشد
رئیس شبکه دامپزشکی تربت جام، گفت: در بررسی های انجام شده، موردی از بیماری شاربن در دام ها مشاهده نشده است.

دکتر علیرضا معتمدی، تصریح کرد: پیرو گزارش یک مورد زخم جلدی مشکوک به بیماری شاربن در روستای قلعه گک توسط دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهرستان، با توجه به سابقه قبلی این بیماری در این روستا و حساسیت های موجود، اکیپ های واکسیناسیون این شبکه در معیت رییس و کارشناسان شبکه در مورخه جمعه 1404/02/12 سالجاری به روستای مذکور و مراتع مورد نظر در منطقه معدن گل بانو مراجعه نمودند.
وی، افزود: در بررسی های انجام گرفته خوشبختانه هیچگونه تلفات مشکوک به شاربن در گله های روستا و مراتع مربوطه توسط دامداران گزارش نگردید، با توجه به اهمیت و سابقه بیماری در منطقه، جلسات آموزشی و توجیهی برای دامداران در تعداد 7 رمه که در مسیر بودند انجام گرفت.
معتمدی، در ادامه تصریح کرد: در همین روز تعداد 3 هزار و 490 دام توسط اکیپ های شبکه علیه شاربن و آبله واکسینه شد.
او، گفت: از ابتدای سالجاری در همین روستا تاکنون تعداد 12هزار و 790 دام سبک علیه شاربن واکسینه شده است و مابقی دامهای روستا و همچنین دامهای سنگین موجود در روستا، طی هفته آتی با همکاری دامداران خوب و زحمتکش روستا واکسینه خواهد شد.
وی، افزود: بیماری شاربن یا سیاه زخم بیماری مشترک بین انسان و دام(خصوصا گوسفند و بز و گاو) میباشد، در دام ها بصورت مرگ ناگهانی و تک گیر همراه با خونریزی از منافذ بدن مانند دهان، بینی و مخرج اتفاق میافتد، در انسان هم بیشتر اوقات بصورت زخم های جلدی مشاهده می گردد(با ظاهر سیاه رنگ که علت نام گذاری بیماری همین زخم ها می باشد) که در صورت عدم مراجعه به پزشک خطرناک بوده و احتمال مرگ و میر وجود دارد، فرم های گوارشی و تنفسی بیماری نیز وجود داشته که کمتر رخ داده ولی خطرناک ترند، عامل بیماری به انسان از طریق تماس با پوست، ترشحات و گوشت دام آلوده منتقل میگردد.
معتمدی، به شهروندان توصیه نمود: در صورت مشاهده تلفات با علائم ذکر شده، حتما به شبکه دامپزشکی شهرستان یا مراکز بهداشتی اطلاع رسانی نمایند. قابل ذکر است، عامل این بیماری می تواند سال ها (گفته شده تا 50 سال) در خاک بصورت مقاوم باقی مانده و در فرصت مناسب در دام ها ایجاد بیماری نماید.
این مقام مسئول، گفت: مهمترین راه پیشگیری از بیماری واکسیناسیون دام ها بوده که بصورت سالیانه و رایگان توسط شبکه دامپزشکی انجام می گیرد.
رئیس شبکه دامپزشکی تربت جام، از دامداران خواست: همکاری لازم را در زمان مراجعه همکاران دامپزشکی جهت واکسیناسیون شاربن داشته باشند.
معتمدی، در پایان گفت: گاها بعضی از دامداران به علل مختلف من جمله کاهش موقت شیر دام ها از انجام واکسیناسیون خودداری می نمایند که به فرض صحیح بودن این ادعا، باید به آنها اعلام نمود؛ در صورت وقوع بیماری، این کاهش شیر در مقابل تلفات دام ها و همچنین زخم و جراحات ناشی از بیماری و خطر مرگ و میر انسان ها هیچ ارزشی نخواهد داشت، لذا اکیدا توصیه می شود همکاری لازم را در انجام واکسیناسیون دام ها داشته باشند.