برگزاری جلسه توجیهی آموزشی بهداشت شیرخام در خوشاب
جلسه توجیهی آموزشی بهداشت شیرخام با حضور کارشناسان شبکه بهداشت و درمان، کارشناس مسئولین نظارت بهداشتی دامپزشکی و مشاغل مرتبط در شهرستان خوشاب، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی، محمود ترخاصی، رئیس شبکه دامپزشکی خوشاب، گفت: کیفیت شیر خام به مواردی از قبیل تغذیه و سلامت دام، جایگاه نگهداری، سالن شیردوشی و تجهیزات آن، سرعت سردسازی، نگهداری، سرعت و نحوه حمل و در نهایت فعالیت باکتری های موجود در آن بستگی دارد.
ترخاصی، افزود: از الزامات بهداشتی شیرخام، حمل ایمن و انتقال با تانکرها و ظروف مخصوص حمل و کنترل دمای آن می باشد. اثر دما بر روی حفظ کیفیت و حتی طعم شیرخام و در نهایت محصولات فرآوری شده بسیار حائز اهمیت بوده و دمای شیر ترجیحاً 30 دقیقه پس از دوشش باید به زیر 4 درجه سانتیگراد برسد. در صورتیکه این امکان فراهم نباشد می بایست شیرخام حداکثر یک ساعت پس از دوشش ذخیره و به دمای کمتر از ده درجه برسد.
این مقام مسئول، اظهار نمود: عدم رعایت اصول بهداشتی مانند: استفاده از دبه های پلاستیکی و عدم رعایت شرایط دمایی، حمل و نقل، در فصول گرم سال موجب بالارفتن بار میکروبی، اسیدی شدن و یا به اصطلاح ترش شدن شیر می شود.
رئیس شبکه دامپزشکی، از شهروندان درخواست نمود: از مصرف شیر خام نجوشیده(غیر پاستوریزه) و محصولات لبنی غیر پاستوریزه جداً خود داری نمایند.
او، یکی از مهمترین راه های انتقال بیماری تب مالت به انسان را از طریق مصرف شیر و فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه عنوان نمود.